3 regenjassen die stormproof zijn 

Of het nu gaat om een storm met de naam Tineke of Willemien, Ruby of Sean; als je er doorheen moet kun je je maar het beste zo goed mogelijk kleden met een water- en winddichte regenjas. Op die manier ben je goed bestand tegen harde wind, die vaak gepaard gaat met een flinke bui. 

Woon je langs de kust dan weet je er alles van: storm. De wind wordt aan de kust nauwelijks afgeremd en daardoor worden daar de hardste windsnelheden gemeten. Boven land wordt zelden windkracht 10 gehaald, aan zee juist wel. 

Stormen doen zich vooral in de herfst en de winter voor, als de temperatuur flink schommelt veroorzaakt door koude lucht in het noorden en warmere lucht vanuit het zuiden. Haalt de wind een kracht van windkracht 9 (op de schaal van Beaufort) dan spreken we over een storm. Een zware storm houdt in dat het windkracht 10 is en windkracht 11 betekent een zeer zware storm. Bij een orkaan spreken we van windkracht 12, maar dat komt in ons land eigenlijk niet voor. Alhoewel, in 1990 heeft het zich wel een keer voorgedaan. Het wordt dan ook de zwaarste storm ooit in Nederland genoemd, maar het blijft een zeldzaamheid. 

Ook blijkt in 1921 de wind flink huisgehouden hebben. Toen werd op 6 november van dat jaar in Hoek van Holland de zwaarste windstoot van de afgelopen eeuw gemeten, een windsnelheid van 162 kilometer per uur.

Daar lachen ze in Australië om. Figuurlijk bedoeld, want op 10 april 1996 verging het lachen de mensen al snel op Barrow Island. Daar werd op dat moment de meeste krachtige wind ooit ter wereld gemeten. Een windstoot met een kracht van 408 kilometer per uur. 

Je kunt je tegen een Hollandse storm prima weren

Tegen zo’n krachtige windstoot kun je je als mens niet weren, maar tegen een Hollandse storm kun je dat wel. Alhoewel de windstoten, die vrij onverwacht opduiken, je letterlijk omver kunnen blazen. Windstoten worden overigens niet uitgedrukt volgens de schaal van Beaufort zoals de wind of een storm, maar uitgedrukt in kilometers per uur. In meters per seconde. Of in knopen, voor de scheepvaart (knoop is een halve meter per seconde). 

Hoe je je tegen een storm weert? Door, als je echt naar buiten moet, je kleding erop aan te passen. Ga voor water- en winddichte jassen waarvan je de capuchon lekker over je hoofd kunt trekken. Bij een harde wind komt vaak ook een bui regen naar beneden en op deze manier bescherm je jezelf zo optimaal mogelijk. 

Oversized Maium regenjas

De Maium puffer is een wind- en waterdichte oversized regenjas voor zowel mannen als vrouwen die tegen een stootje kan. De lengte van de jas zorgt voor droge benen en de capuchon kun je lekker ver over je hoofd heen trekken. Met een klep aan de capuchon ben je extra tegen de regen beschermd. 

De jas is vrijwel helemaal gemaakt van gerecyclede petflessen, wat niet onbelangrijk is in onze huidige tijd. De jas is overigens ook snel om te toveren tot een poncho voor op de fiets of de scooter. Altijd handig, maar als het stormt kun je dat beter achterwege laten. Neem de benenwagen en trek de jas lekker om je heen en de capuchon over je hoofd. Zo bescherm je jezelf tegen water en wind en kun je het meest extreme Hollandse weer trotseren. 

Langste Rains regenjas

De Rains Longer Jacket is een extreem lange regenjas die je optimale bescherming biedt als het echt flink gaat waaien. Je kunt er een regenbroek bij aantrekken, maar de lengte van de jas biedt bij voorbaat al flink veel bescherming tegen regen en wind. 

Met eveneens waterdichte naden en een fantastische look, ben je met deze lange regenjas volledig stormproof. De stevige capuchon biedt optimale bescherming voor je hoofd en gezicht. Een wandeling door de storm? Met deze jas kan dat prima. 

Modieuze stormproof Rains regenjas

Ga je liever voor een jas die niet zozeer heel erg lang is, maar wel functioneel én modieus dan kun je ook kiezen voor de Rains Curve Jacket. Noem het een trenchcoat met de kwaliteiten van een water- en winddichte regenjas. 

Een fraaie regenjas die je zelfs op niet regenachtige- of stormachtige dagen kunt dragen als trendy jas. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als het om het weer gaat. De jas is fantastisch mooi en vooral in de kleur taupe lijkt deze op de klassieke trenchcoat. Tijdloos, fraai en de jas houd je droog. Gaat het waaien dan kun je dat ook prima doorstaan met een jas als de Curve Jacket van Rains. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97