5 X waarom jij een regenponcho wilt

De regen valt met bakken uit de lucht. Balen, want vijf minuten geleden ben je nog droog van huis gefietst op weg naar je werk. Je hebt ook nog eens je favoriete outfit aan, wat moet je? Je kan schuilen onder een boom en hopen dat de regen stopt, maar dan kom je te laat op je werk. Eruit zien als een verzopen kat is eigenlijk ook geen optie. 

Wij hebben voor jou de oplossing: de regenponcho! Ja, je leest het goed, de regenponcho. Niet zo’n saai ding wat je oma vroeger droeg, maar een leuk hip ding, die naast leuk ook nog eens praktisch is. In deze blog geven we je vijf redenen waarom je een regenponcho echt moet hebben, zodat je jezelf nooit meer hoeft te verstoppen onder een boom. 

1.  Een regenponcho beschermt je tegen de regen  

Dit is natuurlijk de allerbeste reden: een regenponcho biedt jouw bescherming tegen de regen, zeker wanneer je onderweg bent en niet snel een schuilplaats kan vinden. Het is de ideale keuze, omdat het je volledige lichaam bedekt en droog houdt, zelfs wanneer het hevig regent. Bovendien heb je met een regenponcho je handen vrij en kan je gemakkelijk ander dingen dragen. 

2. Een regenponcho is gemakkelijk om aan te trekken 

Een regenponcho aantrekken is heel gemakkelijk en kost je slechts enkele seconden. Dit in tegenstelling tot een regenjas, die vaak vervelende ritsen en knopen hebben plus dan nog die regenbroek. Een regenponcho is één kledingstuk wat je over je hoofd trekt. De meeste regenponcho’s hebben bovendien een ruime pasvorm, ze zijn ontworpen om ze over andere kledingstukken heen te dragen. En je hoeft je geen zorgen te maken over het feit dat je je kleding nat maakt bij het aantrekken van een poncho, dat gebeurt echt niet! 

3. Een regenponcho neemt weinig ruimte in beslag 

Makkelijk om aan te trekken, maar ook nog eens makkelijk om mee te nemen. Een regenponcho kan je compact opvouwen, zodat het weinig ruimte in beslag neemt in je tas of rugzak. Dit maakt het ideaal om een regenponcho mee te nemen tijdens een dagje uit, wandelingen, festivals of reizen. Een regenponcho is van lichtgewicht materiaal gemaakt en voegt weinig gewicht toe. Hierdoor ben je altijd voorbereid op onverwachte regenbuien, zonder dat het ding veel ruimte en gewicht in beslag neemt. 

4. Je kan je gemakkelijk bewegen in een regenponcho 

Toch wel een van de grootste voordelen is de bewegingsvrijheid die een regenponcho je biedt. Een regenjas kan je sneller beperkingen opleggen bij het bewegen. Een poncho is juist ontworpen om je vrijuit in te kunnen bewegen. Door de ruime pasvorm en het ontbreken van strakke mouwen of taillebanden kan je lekker bewegen en activiteiten uitvoeren zonder belemmerd te worden door je regenkleding. Daarbij voelt een regenponcho niet zwaar aan, dit maakt het dragen ervan comfortabel. 

5. Een regenponcho is fijn ademend 

Regenkleding is zweetkleding denken veel mensen, maar het kan ook anders. Regenponcho’s zijn gemaakt van ademend materiaal, waardoor lucht en vocht door het kledingstuk heen kunnen bewegen en het niet vastgehouden wordt. Dit zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft zonder te zweten. Bovendien hebben regenponcho’s vaak ventilatieopeningen. Dit alles zorgt ervoor dat het geen zweetpartij wordt. 

Allemaal goede redenen om te kiezen voor een regenponcho. En ouderwets en saai hoeft het niet te worden. Er zijn tegenwoordig modieuze regenponcho’s te koop in verschillende stijlen en kleuren. Hierdoor kan je er altijd eentje vinden die bij jou past, dus let’s go! 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97