7 redenen waarom een herfstwandeling goed voor je is

De dagen worden korter en de temperatuur daalt, maar dat betekent niet dat je achter de geraniums moet blijven zitten. De herfst is juist een magisch seizoen om naar buiten te gaan en te genieten van een verfrissende wandeling. Wandelen heeft verassende voordelen voor je gezondheid. Pak je regenjas en ontdek waarom een herfstwandeling zo goed voor je is! 

1. Het geeft je immuunsysteem een boost 

Wanneer je buiten gaat wandelen word je blootgesteld aan de zon. Dit helpt je lichaam vitamine D aan te maken, wat je immuunsysteem versterkt. De frisse, schone lucht die je buiten inademt, draagt ook bij aan de verbetering van je immuunsysteem. Met een sterk immuunsysteem ben je beter bestand tegen verkoudheid en griep, en voel je je energieker. Dus, trek die regenjas aan, geniet van de buitenlucht en geef je immuunsysteem die broodnodige boost!

2. Je ervaart minder stress

Natuur heeft een rustgevend effect op je gemoedstoestand. Natuurlijk heeft de herfst ook altijd iets treurigs, de blaadjes vallen immers, maar bedenk dat die in het voorjaar terugkomen en geniet nu van alle kleuren. Wandelen in de natuur vermindert je stresshormonen, verlaagt je hartslag en bloeddruk en maakt je ontspannen. Laat de dagelijkse drukte achter je en geniet van het kalmerende effect van een herfstwandeling. 

3. Je krijgt meer creativiteit 

Het kleurenpalet van de herfstbladeren biedt een schat aan inspiratie voor tekenaars, dichters en schrijvers. Worstel je met een creatief project dan kan een herfstwandeling je helpen om nieuwe ideeën te vinden. Laat je gedachten de vrije loop terwijl je door het knisperende bladerdek wandelt en wie weet ontstaan er nieuwe inzichten.

4. Het is goed voor je hart 

Tijdens een wandeling in de herfst stimuleer je je hart- en vaatstelsel. Het fijne aan wandelen is dat je zelf het tempo bepaalt. Het is daarom de ideale manier om je conditie op te bouwen zonder al te veel druk op je lichaam uit te oefenen. Regelmatig een wandeling maken draagt bij aan een gezond hart en vermindert het risico op hart- en vaatziekten. 

5. De kwaliteit van je slaap gaat vooruit  

Wandelen en buiten zijn helpt om beter te slapen. Je lichaam komt to rusten en je gedachten worden helder, hierdoor kan je dieper slapen en wordt je energieker wakker. 

6. Je verbrandt er calorieën mee 

Wandelen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden zonder dat het aanvoelt als een intensieve workout. Of het nu een zonnige dag is of een lichte herfstregen, een ontspannen wandeling van een halfuur kan al tot 150 calorieën verbranden. Dus haal de wandelschoenen maar uit het vet en vergeet niet je regenjas mee te nemen als het nodig is. 

7. Het is goed voor je humeur 

Een herfstwandeling is super goed voor je humeur. De combinatie van buiten zijn en fysiek bezig zijn zorgt ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Hierdoor voel je je vrolijker en meer in balans. 

Dus hup naar buiten. Zelfs wanneer het regent. Doe gewoon je regenjas aan, zet een stevige pas in en geniet van alle voordelen van een herfstwandeling. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97