April doet wat hij wil: laat je niet verassen en draag een regenjas

Het is april, de tijd van fluitende vogels, ontluikende natuur en plensbuien vanuit het niets. Laat je niet verassen door het onvoorspelbare weer van deze maand, maar zorg ervoor dat je een regenjas paraat hebt. Want april doet wat hij wil en jij doet wat je moet: namelijk droog blijven. En wie zegt dat dat niet stijlvol kan zijn? 

Wat is de beste waterdichte regenjas? 

In april mag het dan lente zijn, maar het is een maand waarin de natuur zich van zijn grilligste kant laat zien. Van plotselinge hagelbuien tot plensbuien, zelfs sneeuw is mogelijk in april. Ga je zonder regenjas de deur uit dan heb je kans dat je als een verzopen kat op je werk of op school aankomt. Super vervelend om de dag doorweekt te beginnen. Vandaar dat een goede waterdichte regenjas absoluut nodig is in april. Maar welke is de beste? Kies er eentje die gemaakt is van hoogwaardige waterdichte materialen zoals Gore-Tex of PU coating. Deze materialen zorgen ervoor dat het water buiten blijft, terwijl het vocht van binnenuit wel kan ontsnappen 

Let op de pasvorm van de regenjas 

Een regenjas die te strak zit is niet fijn, maar eentje die te los zit ook niet. Te strak beperkt je bewegingsvrijheid en te los beschermt je niet goed genoeg tegen de regen. Kijk daarom bij het kopen van een regenjas altijd naar de maat en de pasvorm. Een regenjas met een verstelbare taille kan een goede optie zijn, je kan de jas dan aanpassen aan jouw lichaam. 

Kijk ook altijd naar de lengte van de jas. Een te korte jas kan ervoor zorgen dat je toch nog nat wordt en een te lange jas kan onhandig op de fiets zijn. Draag je het liefst een korte jas dan is het verstandig om een regenbroek erbij aan te trekken. 

Naar buiten ondanks aprilse buien 

April betekent grillig weer, maar dat hoeft geen reden te zijn om binnen te blijven. Met de juiste regenjas kun je genieten van allerlei buitenactiviteiten of je nu gaat wandelen, fietsen of de natuur gaat verkennen. Hou je bijvoorbeeld van een wandeling in het bos dan kun je het beste een regenjas kiezen die wat langer is. Ga je liever fietsen dan is het fijner om een regenjas te dragen die wat meer bewegingsvrijheid geeft en goed ventileert. Dat laatste is erg belangrijk als je niet bezweet aan wilt komen op je bestemming. Ook is het handig om waterdichte schoenen of laarzen te dragen, zodat je voeten droog blijven tijdens het wandelen. Door de juiste kleding te dragen geniet je van de frisse buitenlucht ongeacht het weer. 

Hoe duur is een regenjas?

Een goede regenjas lijkt prijzig, maar het de investering waard als je veel tijd buiten doorbrengt. Duurdere regenjassen zijn doorgaans gemaakt van hoogwaardige materialen die waterdicht en ademend zijn. Hierdoor heb je er jarenlang plezier van. De meeste merken letten tegenwoordig ook op duurzaamheid. Het voordeel van de wat duurdere regenjassen is dat ze vaak voorzien zijn van verstelbare capuchons, zakken met ritsen en ventilatieopeningen. Wil je geen fortuin uitgeven aan een regenjas dan zijn er genoeg betaalbare opties te vinden die je droog houden tijdens lichte regenbuien en kortere buitenactiviteiten. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97