Dansend in de Regen; Waarom een regenbui goed is voor je gezondheid

Regendruppels die zachtjes op je gezicht vallen, het opbeurende geluid van neervallende druppels en de aardse geur van natte grond (ook wel bekend als petrichor) – het zijn allemaal kenmerken van een regenachtige dag. Hoewel het verleidelijk kan zijn om binnen te blijven en te genieten van de warmte en droogte, zijn er behoorlijk wat redenen waarom het juist gezond is om naar buiten te gaan als er hemelwater naar beneden komt. In dit blog lees je welke voordelen er precies zitten aan zo’n regenachtige avontuur en hoe een regenjas je kan helpen om het beste uit deze ervaring te halen.

Even aarden

De natuur heeft een unieke manier om ons te verbinden met de wereld om ons heen, en de regen is daar natuurlijk ook een onderdeel van. Tijdens een regenbui zie je de natuur in een heel ander licht. De regendruppels verfrissen de omgeving, waardoor de lucht schoner wordt en de planten en bloemen een levendige uitstraling krijgen. Het groen wordt intenser, en de regendruppels op bladeren en bloemblaadjes creëren prachtige parelachtige structuren. Als je er in de regen op uit trekt mis je al deze dingen niet, en voel je je juist verbonden met de aarde. Een fijn oeroud gevoel roept dat bij je op. Het kan heerlijk zijn om je gewoon eens lekker nat te laten regenen, maar dan ligt de kou al snel op de loer. Wil je je heerlijk onderdompelen in de regenachtige natuur, dan is het fijn om een lichtgewicht regenjas te dragen, zodat je het uren vol kunt houden. 

Frisse lucht

Regen reinigt de lucht van verontreinigende stoffen en allergenen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Vooral na een regenbui is de lucht fris en zuiver. Door naar buiten te gaan en diep adem te halen, geef je je longen de kans om schone lucht in te ademen en je energieker te voelen. Vooral wanneer het al lange tijd benauwd is door hitte, of je last hebt van hooikoorts kan een lekkere regenbui de boel lekker opfrissen. Vergeet schuilen, maar haal je regenjas en die van de kids gauw van de kapstok en snuif op die kakelverse lucht!

Stress wegspoelen

Het ritmische geluid van regendruppels en de rustgevende sfeer van een regenachtige omgeving hebben een kalmerend effect op de geest. Buiten zijn tijdens een regenbui kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning. Het kan zelfs een moment van meditatie zijn, waarin je je gedachten kunt laten varen en je kunt focussen op het hier en nu. Ook het geluid van de regendruppels die op de capuchon van je regenjas vallen kunnen hier een bijdrage aan leveren. Net alsof je in je eigen mini-tentje zit. 

Goed voor het immuunsysteem

Oma’s en moeders mogen graag roepen dat je verkouden kunt worden door in de regen te lopen, maar er is eigenlijk geen wetenschappelijk bewijs dat dit ondersteunt. Sterker nog, sommige onderzoeken suggereren juist dat regenwater een positief effect kan hebben op het immuunsysteem. Het bevat natuurlijke mineralen en negatieve ionen die je lichaam kunnen versterken en beschermen tegen ziektekiemen. In dit geval is het dus eens verstandig om niet naar je moeder te luisteren, maar juist lekker in de plassen te stampen met je regenhoedje op. 

Zingen in de regen met je favoriete regenjas

Om het beste uit je regenachtige avonturen te halen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een regenjas is een essentieel kledingstuk dat je droog houdt en je avontuur comfortabeler maakt. Kies een regenjas gemaakt van waterdicht materiaal dat toch ademend is, zodat je niet oververhit raakt tijdens het wandelen of ontdekken. Het dragen van een regenjas zorgt ervoor dat je kunt genieten van de voordelen van buiten zijn tijdens de regen, zonder je zorgen te hoeven maken over een nat pak. 

Dus, de volgende keer dat het begint te miezeren, plenzen of hozen, overweeg dan om naar buiten te gaan en de voordelen van een verkwikkende regenbui te ervaren. Vergeet niet je regenjas aan te trekken, zodat je comfortabel en droog kunt genieten van je regenachtige avonturen.

Stefan Veldman
Stefan Veldman

Stefan is sinds zijn 24e ondernemer in de e-commerce en marketing. Sportbh.nl, Thebagstore.nl en Regenjas.nl zijn webshops welke hij met zijn team dagelijks draaiende houdt.Naast zijn werk heeft hij een super lieve vrouw en een prachtig gezin. In het gezin staan ballet, atletiek en voetbal wekelijks op de agenda. Zelf is Stefan al vanaf zijn 17e actief als voetbaltrainer. Naast alle drukte is hij vaak te vinden op Ameland, www.persbureauameland.nl wordt ook door zijn bedrijf dagelijks up to date gehouden. Stefan vindt het leuk om te bloggen over de nieuwste fashion en heeft door zijn lange inkoop ervaring een goed beeld van wat er in de branche speelt.

Artikelen: 17