De perfecte regenjas voor een kind vind je zo

De meeste kinderen spelen nog altijd het liefst gewoon lekker buiten. Het maakt ze daarbij niet uit of het nu enorm regent, waait of gewoon lekker de zon schijnt. Omdat het wel zo prettig is dat ze zich tijdens een stevige regenbui niet helemaal laten natregenen, is een goede regenjas voor je kind een must. Toch is het voor een kind net even iets lastiger dan voor een volwassene. Er zijn bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden, zoals bijvoorbeeld de lengte van de jas. Waar volwassenen prima een jas tot aan de knieën kunnen dragen, is dit bij kinderen natuurlijk niet bepaald praktisch. De kans dat ze dan languit op straat liggen is vrij groot. Om te zorgen dat jij de geschikte regenjas weet te vinden voor je kind, hebben we een aantal handige tips voor je.

Ga samen met je kind

Het vinden van een geschikte jas kan een hele klus zijn. Hoe handig en tevens ook leuk is het dan dat je je kind gewoon meeneemt bij het uitzoeken van een nieuwe regenjas. Zo kunnen ze niet alleen zelf aangeven wat ze leuk vinden, maar kun je ook direct passen. Zo is de kans vrij groot dat je uiteindelijk met een geschikt exemplaar weer thuiskomt. Omdat het natuurlijk niet leuk is om alleen een jas te gaan halen, is het ook gezellig om er maar direct een dagje uit van te maken. Ga bijvoorbeeld even gezellig samen ergens iets drinken, zodat je even kunt kletsen samen. Niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed voor de band met je kind. Waar het inbakeren van een baby zorgde voor een vertrouwd gevoel, is dit op latere leeftijd veranderd in een goed gesprek en af en toe een dikke knuffel.

Wat is je budget?

Regenjassen zijn er in verschillende soorten, maten en dus ook prijzen. Belangrijk is dus om van te voren te bepalen wat je maximaal uit zou willen en ook kunnen geven. Vooral wanneer je samen met je kind op pad gaat, kan dit zorgen voor een vervelende situatie. Stel dat je kind een prachtige regenjas uit het rek haalt, deze past en de jas perfect zit. Vervolgens komt er een verkoper naar jullie toe en die vraagt of ze de jas alvast bij de kassa neer moet leggen, maar jij  hebt inmiddels als gezien dat deze jas ver boven je budget is. Zorg er daarom dus voor dat je dit van tevoren goed bespreekt.

Shop je regenjas online

Online shoppen is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Helemaal wanneer je weet wat je zoekt. Via de verschillende zoekfilters kun je daarom dan ook relatief eenvoudig een selectie maken van items die hieraan voldoen. Zo kun je kiezen voor een korte- of lange jas, maar ook met of zonder capuchon. Hetzelfde geldt voor alles wat je online koopt. Waar je bijvoorbeeld met een slaapzak voor je baby te maken hebt met de tog waarde, is dat bij een regenjas in de basis het geval met de waterdichtheid en of de jas ook winddicht is.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97