De regenbroek: wat zijn de voor- en nadelen? 

Het weer in Nederland is zoals we allemaal weten behoorlijk wisselvallig. Hierdoor krijgen we regelmatig een nat pak. Niet fijn als je een belangrijke afspraak ergens hebt en helemaal zeiknat aankomt. Nu houden de meeste jassen wel iets van regen tegen, maar vaak is het de broek die de regen niet aan kan. Een goede oplossing hiervoor is de regenbroek. Maar wat zijn hier de voor- en nadelen van? En heb je daadwerkelijk zo’n broek nodig? 

Tegen weer en wind 

Het allergrootste voordeel van een regenbroek is dat hij je beschermt tegen weer en wind. De broek die je eronder draagt wordt niet nat en je voelt niet hoe koud het is. Hierdoor voel je jezelf een stuk comfortabeler wanneer het slecht weer is. Moet je lang buiten zijn onder slechte omstandigheden dan is een regenbroek zeker aan te raden. Ook als je ergens heen moet op de fiets op wandelend en je hebt geen auto tot je beschikking dan is een regenbroek zeker geen overbodige luxe.  

Je blijft op temperatuur 

Nog een voordeel van een regenbroek is dat je minder snel je temperatuur verliest. Is het koud en regent het buiten en ga je zonder regenbroek de deur uit dan wordt je snel nat en koud. Ook de wind helpt niet mee. Hoe harder het waait hoe kouder het is. Wist je dat je regenbroek kan gebruiken als windblokker? Als extra laagje is het lekker warm.  

Laat de huid ademen 

Een nadeel van een regenbroek is dat ze niet altijd goed ademen. Koop je er eentje die niet goed ademt dan kan je flink gaan zweten, wat soms leidt tot een geïrriteerde huid. Om dit te voorkomen moet je altijd goed opletten bij de aanschaf van een regenbroek. 

Functie gaat boven vorm 

Een ander nadeel van een regenbroek is dat hij er niet echt modieus uitziet. Toch moet je je daar overheen zetten, zeker als je houdt van activiteiten die buiten zijn. Kies eentje die comfortabel zit en die je goed beschermt tegen regen en wind. Bedenk dat functionaliteit belangrijker is dan hoe het er uit ziet. En niet getreurd gelukkig zijn de meeste regenbroeken tegenwoordig best trendy.   

Licht in gewicht 

Mocht je het geluk hebben dat het niet regent, terwijl je dat verwacht had, dan is het fijn dat je een regenbroek makkelijk op kan bergen in een tas. Regenbroeken zijn licht van gewicht waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen. Dat is dan weer een voordeel van zo’n broek. 

Kies de juiste regenbroek 

Wanneer je overtuigd bent om er een aan te schaffen kom je erachter dat er veel verschillende regenbroeken zijn. Bedenk daarom eerst waarvoor je de regenbroek nodig hebt. Zo zijn hard shell regenbroeken waterdicht, maar minder ademend. Soft shell regenbroeken ademen meer, maar zijn minder waterdicht. Kijk eveneens naar de pasvorm, het is belangrijk dat je je comfortabel en vrij kan bewegen. Verder kan je nog informeren naar de duurzaamheid van de regenbroek en check uiteraard wat de prijs is van de regenbroek en of dat binnen jouw budget past. Door met al deze factoren rekening te houden weet je zeker dat de regenbroek aan jouw wensen voldoet. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97