De zoektocht naar de perfecte regenjas voor op de fiets

Laten we eerlijk zijn, fietsen in de regen kan soms een uitdaging zijn. Iedereen kan zich ook nog goed herinneren hoe vreselijk het was wanneer je op de fiets naar school moest (of misschien nog steeds wel moet!) terwijl het van dat vieze, gure regenweer is. Maar met de juiste uitrusting kun je de buien trotseren en stijlvol op je bestemming aankomen. Een essentieel onderdeel van die uitrusting is een goede regenjas. Maar wat maakt een regenjas nu de beste keuze voor fietsers? In dit blog zetten we de kenmerken van de perfecte regenjas voor op de fiets op een rijtje.

Niet nat worden

Ja, duh. Nogal logisch. Het belangrijkste kenmerk van een goede regenjas is natuurlijk waterdichtheid. Toch is lang niet iedere regenjas volledig waterdicht. Sommige regenjassen zijn slecht waterafstotend of waterbestendig. Dat betekent dat na verloop van tijd er toch water naar binnen begint te sijpelen. Bij een hoogwaardige regenjas die perfect is voor op de fiets is dit natuurlijk niet aan de hand. Deze regenjassen zijn gemaakt van een waterdicht materiaal, een ademend en waterdicht membraan, dat je beschermt tegen de elementen. Zo blijf je droog, zelfs tijdens hevige stortbuien. Handig zijn de regenjassen van MAIUM, die je als een tovertruc omtovert in een praktische fietsponcho, zodat je nog beter droog blijft. 

Geen klotsende oksels

Naast waterdichtheid is ademend vermogen een cruciale eigenschap van een regenjas voor fietsers. Tijdens het fietsen wil je niet alleen droog blijven van buitenaf, maar ook van binnenuit. Een goede regenjas laat lichaamswarmte en zweet ontsnappen, zodat je niet oververhit raakt tijdens inspannende ritten. Want wanneer je stevig op de trappers moet staan met wind tegen, om nog op tijd op je werk/school te komen breekt het zweet je natuurlijk aan alle kanten uit. En dat moet wel ergens heen. 

Lekker windje

Een stevige wind kan het fietsen in de regen nog onaangenamer maken. Daarom is het belangrijk dat je regenjas ook windbestendig is. Zo voorkom je dat de koude wind door de jas heen dringt en je lichaamstemperatuur doet dalen. Kijk daarom uit naar een regenjas met winddichte eigenschappen, zoals een verstelbare taille of mouwen om een goede pasvorm te garanderen. Dan maakt die wind jou niets terwijl je de pedalen rond laat gaan. 

Zelfreflectie

Veiligheid op de fiets staat voorop, vooral tijdens slechte weersomstandigheden. Een uitstekende fietsregenjas bevat daarom reflecterende elementen. Deze zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers, zelfs bij weinig licht. En dat kan nou net het verschil maken. Reflecterende strips op de armen, borst, rug of capuchon zijn een slimme keuze om jezelf te doen opvallen tijdens barre omstandigheden in het donker, maar ook wanneer het droog is, is zichtbaarheid belangrijk. 

Een plaatje

De beste regenjas voor fietsers combineert functionaliteit met stijl. Zoek naar een jas met handige extra’s, zoals afneembare capuchons, ventilatieopeningen, verstelbare mouwen en zakken met waterdichte ritsen. Het is daarnaast ook belangrijk dat de jas een goede pasvorm heeft en comfortabel is om in te bewegen, zonder dat je wordt belemmerd tijdens het fietsen. Check ook even of die specifieke pasvorm wel jouw lichaamsvorm flatteert. Wat regenjassen betreft heb je bovendien de keuze uit verschillende kleuren en designs. Kies je favorieten! 

Fietsen in de regen hoeft je helemaal geen rothumeur te bezorgen, vooral niet als je de perfecte fietsregenjas hebt. Door te kiezen voor een waterdichte, ademende en windbestendige jas met reflecterende elementen, ben je goed beschermd en zichtbaar op de weg. Met de juiste regenjas kun je moeiteloos maar in stijl de elementen trotseren en vol vertrouwen de weg opgaan, ongeacht het weer!

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97