Een comfortabel en hip regenpak: bestaat dat?

Het regenpak is misschien wel het meest gehate kledingstuk ooit. Niet alleen omdat je het aantrekt als het regent, wat voor de meeste mensen al niet hun favoriete weertype is, maar ook omdat het regenpak een ontzettend slechte reputatie heeft. Namelijk dat van een oncomfortabel, lelijk, zweterig en condoomachtig kledingstuk. Niet zo gek dat pubers zich liever kletsnat laten regenen dan dat zij zich in een regenpak hijsen. Toch is dat echt niet nodig! Mits je het juiste regenpak draagt. Want het bestaat: een comfortabel én hip regenpak.

Scandinavische regen experts

Die slechte reputatie van het regenpak is ook niet helemaal onterecht. Jarenlang was het inderdaad ook vreselijk om een regenpak aan te trekken. Je kon alleen maar kiezen uit een regenpak van een stof die je wel droog hield aan de buitenkant, maar die gemaakt was van een niet ademend materiaal, waardoor het binnen de kortste keren heel broeierig werd onder dat pak en je stinkend naar zweet op je bestemming aankwam.
Gelukkig waren er in andere regenachtige landen mensen op het goede idee gekomen om de regenkleding een make-over te geven. We hebben het dan over de slecht weer experts uit de Scandinavische landen. Want ook in Denemarken en Zweden weten ze als geen ander hoe vervelend het kan zijn om slecht gekleed te gaan in nat, koud en kil weer. 

Stijlvolle regenkleding

Met als gevolg dat merken als Faguo, Ilse Jacobsen, Tenson en Rains en MAIUM ontstonden. Scandinavische merken die op de proppen kwamen met regenkleding die je zelfs op de catwalk terugziet, en Nederlandse merken die ook minimalistische en stijlvolle regenkleding gingen maken. Met regenjassen die je wél aan wilt naar school. Regenjassen die je niet alleen als regenjas kunt dragen, maar gewoon, elke dag.
Hippe regenjassen in allerlei verschillende gave kleuren en modellen, zodat er voor iedereen een passende regenjas is. Of je nou klein bent of groot, dik of dun. Regenkleding voor dames, voor heren en voor beiden tegelijk. Kortom, er is eigenlijk geen enkele reden om je vanwege mode overtuigingen nog nat te laten regenen. 

Het beste regenpak

Wat het beste regenpak is, hangt helemaal af van jouw smaak, wat je van plan bent te gaan doen en of je een passende set wilt of niet per se. Maar laat het duidelijk zijn, hij bestaat dus: het regenpak dat zowel hip als comfortabel is!
Zo kun je bijvoorbeeld het regenpak van Tenson dragen. Dit is een stoer en sportief regenpak waarin je lekker vrij kunt bewegen dankzij voorgevormde knieën en allerlei verstelbare elementen waarmee je het regenpak kunt aanpassen aan jouw voorkeuren en lichaam. Het regenpak is waterdicht tot minimaal 8000 mm, maar ook zo gemaakt dat vocht er wel uit kan, maar er niet in. Daarmee voorkom je dat klamme gevoel.
Als je niet per se een regenset wilt kun je ook mooie combinaties maken. Bijvoorbeeld met een regenbroek van Tenson en een elegante regenjas van Ilse Jacobsen. Dan blijf je net zo goed in stijl droog. Mensen zullen bovendien niet eens zien dat je een regenpak aan hebt, omdat het er zo goed uitziet. Dus mix en match tot jij het regenpak van je dromen gecombineerd hebt of kies voor een regenpak van Regenjas.nl en laat je nooit meer nat regenen.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 23