Fietsend Nederland trotseert de regen in stijl

Een regenjas is onmisbaar in Nederland. Het regent hier nou eenmaal vaak. Ga je op de fiets naar het werk? Dan kan je helemaal niet zonder regenjas. Ben jij nog steeds zo eigenwijs en ga je zonder regenjas op pad? Dan weet je dat dat eigenlijk niet kan. 

Nu heeft een regenjas een duf en saai imago. Zonde, want er zijn leuke exemplaren te koop waarin je gewoon hip bent. Twijfel daarom niet langer, maar schaf er gewoon eentje aan. Heb je geen idee waar je op moet letten als je een regenjas koopt? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. 

1. Waterdichte coating 

Een goede regenjas moet voorzien zijn van een waterdichte coating. Stoffen zoals katoen en wol zuigen vol water. Een stof die van zichzelf al waterdicht is is PVC. Het materiaal waarvan de regenjas is gemaakt is dus erg belangrijk. De waterdichtheid van een regenjas kan je controleren. Dit wordt namelijk vermeld bij een regenjas. Hoe hoger de waterdichtheid hoe beter. Koop nooit een regenjas waarvan de stof niet minder dan 5000 mm per cm2 tegenhoudt. 

2. Getapete naden 

Let er op dat de regenjas aan de achterkant een zogenaamde ‘plakstrook’ heeft. Dat is belangrijk, omdat er dan geen water door de naden heen kan lekken. Heeft de regenjas een ‘gewone naad’ dan laat de jas bij een flinke regenbui nog steeds water door. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

3. Ademende stof 

Het is fijn als je een regenjas hebt die waterdicht is, maar als je zweterig wordt en je regenjas wordt vanbinnen plakkerig dan heb je nog steeds een probleem. Een goede regenjas heeft een stof die ademend is en ervoor zorgt dat transpiratievocht naar buiten kan. Een regenjas die gerubberiseerd katoen heeft kan niet ademen, vaak worden er in dit soort regenjassen gaten onder oksels gemaakt. 

4. Capuchon met koordjes 

Het is fijn als je een droog kapsel hebt als je op je werk aankomt. Koop daarom altijd een regenjas met een capuchon. Het is namelijk geen doen om ook nog eens een paraplu op te steken terwijl je aan het fietsen bent. En helemaal niet als het flink waait. Check of er een capuchon op de regenjas zit en dat deze koordjes heeft, zodat je hem strak aan kan trekken. Een capuchon moet op zijn plek blijven zitten anders heb je er niks aan. 

5. Windcuffs in de mouwen 

De meeste regenjassen hebben windcuffs aan de binnenzijde of drukknoopjes waardoor je de mouwen strakker aan kan trekken bij de pols. Dit zorgt ervoor dat er geen regen naar binnenkomt bij de armen. Controleer altijd bij de aankoop van een regenjas of dit daadwerkelijk aanwezig is. Zo niet, niet kopen, want het is echt niet fijn als de regen bij je armen naar binnenkomt. Zeker niet wanneer je de regenjas gebruikt voor op de fiets naar het werk. 

Hoe dan ook, regenen doet het altijd, ga daarom met een regenjas op pad zodat je altijd goed voorbereid bent. Of het nou naar je werk is of naar de stad. Zoek een hippe regenjas uit, zodat je er nooit meer suf bijloopt in een regenjas. Trotseer in stijl de regen. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97