Grijze dag? Trek een kleurrijke regenjas aan!

Op sombere en grijze dagen neigen we er vaak naar om een grijze capuchontrui of zwarte jurk te dragen in plaats van een kleurrijke outfit. Iets wat je eigenlijk dus helemaal niet moet doen, want wist je dat kleur een positief effect heeft op je humeur? Het is zelfs zo dat elke kleur een unieke werking heeft. Ontdek in deze blog hoe het dragen van kleur een positieve draai aan je dag geeft. 

Felle kleuren maken je gelukkiger 

Het dragen van felle kleuren wordt ook wel ‘dopamine dressing’ genoemd. Elke kleur heeft zijn eigen unieke effect. Zo wekt geel enthousiasme op, geeft rood je een energieboost, en helpt fuchsia je zelfverzekerd de dag door. Maar de relatie met kleuren is niet zo eenvoudig. Het effect van een kleur hangt af van de persoonlijke associaties die je eraan toekent, want kleur is sterk verbonden met emoties. Terwijl sommige kleuren collectief bepaalde gevoelens oproepen, zoals zwart dat geassocieerd wordt met rouw en stoerheid, en wit dat vaak wordt gekoppeld aan onschuld en huwelijk, is de emotionele waarde die jij aan een specifieke kleur geeft uniek en persoonlijk. 

Effecten van kleur

De invloed van kleur op emoties is interessant. Bijvoorbeeld, in het westen wordt de kleur rood vaak geassocieerd met de krachtige uitstraling van een ‘lady in red’, een femme fatale. Het interessante is dat je helemaal geen femme fatale hoeft te zijn om graag rood te dragen. Veel vrouwen ervaren een gevoel van aantrekkelijkheid wanneer ze deze kleur dragen. 

Bovendien versterkt het positieve gevoel dat een kleur oproept, naarmate je deze vaker draagt. Daarom is het de moeite waard te experimenteren met kleuren die je normaal gesproken niet zou kiezen. Misschien ontdek je wel dat de kleur blauw je onverwacht veel positiviteit brengt. Blauw straalt kalmte en rust uit, je komt over als een betrouwbaar persoon. Daarom is blauw bijvoorbeeld een populaire keuze om te dragen tijdens een sollicitatiegesprek. De kleur van je kleding zegt dus veel over je persoonlijkheid. 

Ga voor vrolijkheid wanneer het regent 

Op sombere dagen neigen mensen dus vaak naar donkere outfits, ook als het op regenjassen aankomt. Zwart en grijs zijn populaire keuzes, maar waarom niet voor kleur gaan? Voeg positiviteit toe aan een druilerige dag en kies voor een levendige regenjas die niet alleen functioneel is, maar ook je stemming opvrolijkt. Neem bijvoorbeeld de prachtige roze Tenson regenjas. Roze staat niet alleen bekend om zijn vrolijke uitstraling, maar het symboliseert ook optimisme en lieflijkheid. Of overweeg een kaneelkleurige regenjas van het merk MAIUM voor een warme en trendy look. Een zonnige gele regenjas is altijd een goed idee om jezelf te laten stralen op een regenachtige dag. Een levendige gele kleur fleurt sowieso je stemming op. Ga voor dit mooie exemplaar

Durf te experimenteren 

Het is wetenschappelijk bewezen dat kleur veel doet met je humeur. Dus waar wacht je nog langer op? Probeer verschillende kleuren uit en ontdek welke tinten jou vrolijk maken. Investeer in een regenjas in jouw favoriete kleur en laat je niet langer beïnvloeden door grijze, regenachtige dagen. Maak van elke dag een mooie dag. Durf te experimenteren en zie hoe kleur niet alleen je garderobe, maar ook je gemoedstoestand kan veranderen.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 3