Het belang van een regenjas in eigen land en op vakantie

De regenjas… Iedereen hoort erover, maar niet iedereen heeft een regenjas. Maar heb je een regenjas nodig? En ook op vakantie? Laten we eens kijken. Een van de populairste vakantiebestemming in Italië is Sicilië. Een land waar je het hele jaar lekker kan genieten, vooral met een auto huren sicilie. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Echt koud wordt het hier nooit, wel kan je af en toe verrast worden met een regenbuitje, maar daar heb je een regenjas voor. Maar waar moet je allemaal op letten bij een regenjas? Lees hier verder!

Regenachtige dagen in Nederland

Het maakt niet uit of je op vakantie gaat en een auto huurt via Easyterra, of gewoon in eigen land blijft. Het zal waarschijnlijk altijd wel een keer regenen. Helaas staat Nederland bekend om zijn regenachtige dagen. Soms valt de regen met bakken uit de lucht en vooral in stedelijke gebieden valt er dan meer regen. Als je kijkt naar het gemiddelde, dan regent het in Nederland zo’n 8 procent van de tijd. Een regenjas is dus wel iets wat iedereen in zijn kledingkast zou moeten hebben. 

Waarvoor wordt een regenjas gebruikt

Een regenjas zorgt ervoor dat je droog aankomt op je werk of een andere bestemming. Ook wanneer je moet fietsen door de regen, dan kan een regenjas ervoor zorgen dat je droog op je bestemming aankomt. Je kan natuurlijk ook voor een paraplu kiezen, maar dit is niet altijd even veilig in het verkeer en ook niet handig omdat je deze steeds in je handen moet houden. Momenteel zijn er verschillende regenjassen te vinden die meegaan met de trend en lekker hip zijn. Zo hoef je niet meer een lomp en lelijk regenpak aan te trekken, maar kan je voor een regenjas kiezen die past bij jou smaak.

Waar moet je op letten bij het kopen van een regenjas

Het belangrijkste waar je op moet letten wanneer je een regenjas gaat kopen, is dat deze goed waterdicht is. Het is goed om van tevoren te weten hoelang de regenjas je droog kan houden in de regen. Dit kan je meestal terugvinden op de labels van het product. Wat ook belangrijk is voor een goede regenjas, is dat deze wel ademend is, anders kan je gaan zweten, en dat is ook niet prettig. Gelukkig zijn er tegenwoordig trendy regenjassen op de markt, die zowel bescherming bieden als er mooi uitzien!

Een goedkopere of juist een duurdere variant

Er zijn vele soorten regenjassen, van goedkopere varianten tot duurdere. Wanneer je een regenjas zoekt voor wat lichte regen, ben je goedkoper uit dan regenjassen die bedoeld zijn voor hevige regen en zware stormbuien. Regenjassen zijn er in verschillende kleuren en voor mannen-vrouwen, maar ook kinderen. Je hebt ze in een strakke versie, een korte en ook een lange regenjas. Zo is er voor iedereen wel iets te vinden. Momenteel is de lange regenjas erg populair. Deze komt tot over de kuit en zorgt er dus voor dat je ook geen regenbroek meer aan hoeft te trekken. Je hebt dus altijd een regenjas nodig, als je nu op vakantie gaat of in eigen land bent. Zorg dat je er altijd een in de kast hebt!

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97