Hoe overleef je een festival in de regen? Met een goede regenjas! 

Is er behoorlijk wat regen voorspelt uitgerekend op de dag waarop jij naar een festival gaat? Dat is flink balen. Maar ga niet bij de pakken neerzitten, want het hoeft heus niet het einde van jouw feestje te betekenen. Wil jij volop genieten van de muziek, dansen en gezelligheid? Dan zit er maar een ding op en dat is een goede regenjas meenemen. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een regenjas voor een festival en waarom het zo belangrijk is om er eentje bij je te hebben, zelfs als het weer er helemaal niet zo slecht uitziet. 

Must-have voor elke festivalganger 

Natuurlijk laat je je niet tegenhouden door een beetje regen. Neem gewoon een waterdichte jas mee en laat je niet verrassen door de regenbuien. Op die manier weet je zeker dat je droog blijft. Hierdoor voel je je tijdens het festival comfortabel en kan je lekker door dansen. Bovendien beschermt een regenjas je ook tegen de wind en dat is zeker geen overbodige luxe wanneer het niet zo warm is. Twijfel daarom niet langer en investeer in een goede regenjas. 

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste regenjas? 

Ga je op zoek naar een leuke regenjas voor een festival, dan zijn er een aantal zaken waar je op kan letten. Ten eerste moet de jas waterdicht zijn. Controleer daarom altijd de waterkolom, die aangeeft hoeveel waterdruk de jas aankan. Hoe hoger de waterkolom, hoe beter de jas beschermt tegen de regen. Daarnaast is het handig dat de jas ademt, hierdoor ga je niet enorm zweten als het warm wordt. Kijk ook naar de pasvorm. Het is fijn als de jas goed aansluit bij je figuur. Je gaat tenslotte naar een feestje en dan wil je er ook een beetje leuk uitzien. 

Nog een tip, kies voor een regenjas die gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen is. Zo kan je de jas eenvoudig opbergen wanneer de zon weer gaat schijnen. Er zijn regenjassen die je heel klein op kan vouwen, ontzettend handig, want dan hou je nog genoeg ruimte over in je tas voor andere spullen die je graag meeneemt naar een festival. 

Het oog wil ook wat 

Tegenwoordig hoeft een regenjas helemaal niet een saai kledingstuk te zijn. Ga je naar een festival dan is het leuk om een kleurtje of een tof patroontje te dragen. Heb je toch  liever een subtiele regenjas in een neutrale kleur die bij iedere outfit past dan is dat helemaal prima. Naast de kleur of het patroon kan je kiezen tussen verschillende lengtes. Tevens zijn er regenjassen met handige extra’s, zoals zakken met ritssluiting om je spullen veilig op te bergen. Kortom, er is genoeg te kiezen, het moet dan ook geen moeilijke opdracht zijn om er eentje te kiezen die bij jouw past. 

Neem die regenjas nou maar gewoon mee 

Zit je nog in dubio om een regenjas mee te nemen naar een festival? Bedenk je dan dat de jas je niet alleen beschermt tegen de regen, maar ook tegen de wind. Bovendien zijn regenjassen tegenwoordig niet meer saai en oubollig. Het kan een leuke toevoeging zijn aan je outfit. Dus waarom zou je het risico lopen om nat en koud te worden als je ook gewoon goed voorbereid kan zijn. Niet twijfelen, maar gewoon meenemen die regenjas. Zo ben jij verzekerd van een geslaagd festival, weer of geen weer. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97