Hoe werkt een waterdichte rits?

Wanneer je op zoek bent naar een regenjas dan ga je ervan uit dat jouw nieuwe aankoop waterdicht is, dat jij er droog in blijft als je in een flinke regenbui fietst. Toch is dat lang niet vanzelfsprekend bij iedere regenjas. Welkom in de wondere wereld van waterdicht, waterafstotend, ritsen en naden en de waterkolom.

Waterdichte ritsen bij alle regenjassen op Regenjas.nl

Hartstikke leuk zo’n regenjas gemaakt van waterdicht materiaal. Maar wanneer de ritsen niet waterdicht zijn is je regenjas dat ook niet! Water heeft de vervelende eigenschap om overal doorheen te kunnen sijpelen. Tenzij je rits natuurlijk speciaal is. En net als de rest van je regenjas gemaakt van waterafstotend materiaal. Voor alle regenjassen op Regenjas.nl geldt dat ze, wanneer er sprake is van een rits, waterdichte ritsen hebben. 

Waterdichte naden

De ontwerpers van de stijlvolle regenjassen op Regenjas.nl weten precies hoe ze ervoor moeten zorgen dat jij echt droog overkomt. Ook als je echt een fikse plensbui op je kop krijgt. Daarom hebben ze elke hippe regenjas in onze collectie namelijk voorzien van waterdichte naden. In sommige gevallen zijn de waterdichte stoffen door middel van ultrasonisch laswerk aan elkaar vastgemaakt waardoor ze volledig waterdicht zijn. Niet alleen de naden en ritsen zijn zo gemaakt dat er geen drupje doorheen kan komen, ook als er sprake is van knopen of andere bevestigingsmanieren is dat altijd op zo’n manier gedaan dat de jas waterdicht blijft.

Wat zegt waterkolom over de waterdichtheid van een jas?

Wij mensen mogen de dingen altijd graag precies weten. Daarom is er ook uitgezocht in hoeverre iets nu daadwerkelijk waterdicht is. Die mate van waterdichtheid noemen we waterkolom en die wordt uitgedrukt in millimeter. In een lab wordt een stukje stof van een vierkante centimeter getest, door te kijken hoe lang het duurt voor er een druppel water doorheen komt. Dat doen ze door een buis op het stuk stof te plaatsen die ze langzaam vullen met water. De hoeveelheid water die in de buis zit op het moment dat het door de stof heen komt wordt gemeten et voilà; dat is het aantal millimeter van de waterkolom. Hoe hoger het aantal millimeter, hoe beter de stof bestand is tegen water. Een hoge waterkolom zegt dus eigenlijk dat een regenjas erg waterdicht is. De regenjassen op Regenjas.nl hebben allemaal een waterkolom van tussen de 3.000 en 5.000 mm wat betekent dat je daar zeer zeker lekker lang droog in blijft. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97