In deze natte maanden heb jij zeker een regenjas nodig

Een geliefde uitspraak van vaders en moeders als het regent is ‘je bent toch niet van suiker?’ . En uiteraard ben je dat niet, maar desalniettemin is het niet altijd een pretje om de deur uit te moeten als het miezert, plenst of hoost. Vooral wanneer je een flinke fietstocht naar school of je werk voor de boeg hebt zit je niet te wachten op buien, en natte kleding. Maar in welke maanden van het jaar kun je maar beter je regenjas tevoorschijn halen?

Regent het vaak in Nederland

In Nederland mogen we maar wat graag klagen over de regen. Of eigenlijk over het weer in het algemeen. Het hele jaar door klagen we over regen, in de zomer over de hitte, in de lente over pollen en in de winter over gladheid. Het is ook nooit goed. Dat klagen schept overigens wel een band. Het weer is zo’n geliefd gespreksonderwerp omdat het ons verenigd en samenbrengt. Immers iedereen ervaart het weer, op wat voor manier dan ook. Maar hoewel het voor je gevoel soms lijkt alsof het altijd regent in ons kikkerlandje, valt dat in de werkelijkheid eigenlijk best wel mee. De regen valt slechts 8% van het jaar. Wat betekent dat het 92% van het jaar droog is. Gek dat we juist die regenbuien onthouden.

Herfst? Tijd om een regenjas te kopen!

De herfst is voor veel mensen een synoniem voor een eindeloze grijze lucht en druilerig weer. Daar zit ook wel een kern van waarheid in, want in de herfst valt er veel hemelwater naar beneden. Dat begint vaak al in september. In die maand valt er namelijk zo’n 78 mm neerslag. Oktober spant echter de kroon. Een goede regenjas is dan geen overbodige luxe. In deze maand valt er zo’n 82 mm neerslag. Oktober is dus de natste maand van het jaar. Toch is de kans op een bui op je kop niet in deze maand het grootste.

Natte winters

Iedereen verlangt er elke winter weer naar; een mooie witte wereld vol sneeuwpret. Maar in plaats van de slee en je sneeuwschoenen kun je beter je regenjas klaar hangen. De kans dat je natregent is namelijk het grootste in december en januari. Qua hoeveelheid regen staat oktober bovenaan, maar in deze twee wintermaanden regent het langer. Beide maanden zijn goed voor zo’n 75 uur aan miezer, plenzen en andere buitjes. Daarmee is de kans dat jij in een van die buien terecht komt het grootste. 

Zomerse buien

Ook in de zomer kan het flink plenzen. De hoeveelheid water die dan valt verschilt niet eens zo heel veel met die in de herfst. Het verschil is echter dat het korte maar hevige stortbuien zijn, waarbij er in korte tijd enorm veel water naar beneden kan komen. Ook een natte periode dus, maar een die we als veel minder vervelend ervaren omdat het maar kort duurt. 

April doet wat hij wil?

Als we het gezegde moeten geloven is april een wispelturige maand, waarin je niet goed weet wat je moet verwachten qua weer. Toch is april de droogste maand van het jaar. In deze maand valt er maar 44 mm regen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat veel mensen een voorkeur hebben voor de lente. 

Altijd voorbereid op het Hollandse weer met een goede regenjas

Bij Regenjas.nl vind je regenjassen die zo stylish zijn dat je helemaal niet doorhebt dat het een regenjas is. Of het nou een langdurige herfst miezer, een gure winterregen of een zomerse plensbui is. Jij bent met zo’n hippe regenjas altijd voorbereid op natte omstandigheden. Check ook onze sale voor leuke koopjes.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97