Is een regenjas met capuchon handig?

Vrijwel alle regenjassen in de collectie van Regenjas.nl hebben een capuchon: een vaste capuchon, eentje die je kunt verbergen of eentje die je eraf kunt halen en er weer op kunt bevestigen. Dit geeft al aan dat de meeste mensen een capuchon handig vinden. Met een capuchon weet je zeker dat je hoofd ook droog blijft als je in een bui terechtkomt. Uiteraard kun je ook kiezen voor een regenhoed of een paraplu om het droog te houden. Maar de capuchon biedt toch een aantal voordelen, die we graag even voor je op een rijtje zetten.

Als je haar maar goed zit

Ok, toegegeven, een capuchon over je hoofd draagt meestal ook niet bij aan een goede haardag. Maar als je een regenhoed op zet weet je zeker dat je haar prut zit. Met een paraplu blijft je hoofd ook droog, maar een paraplu is niet altijd praktisch. Bijvoorbeeld op de fiets of als je je handen vol hebt.

Met een capuchon kun je je hoofd (en haar) op eenvoudige wijze droog en warm houden. Bij voorkeur kies je voor een capuchon die je kunt verstellen, zodat je zeker weet dat hij goed zit. Dat betekent dat hij goed aansluit om je hoofd, en niet af kan waaien, zodat er alsnog regen naar binnen komt.

Lekker warm blijven 

Dat je de meeste warmte verliest via je hoofd en voeten is een fabeltje. Wel is het waar dat je hoofd gevoeliger is voor kou, dan andere delen van je lichaam. Ga je in de koude en natte omstandigheden de deur uit, dan is het dus wel verstandig om je hoofd lekker warm te houden. Als het guur weer is kun je heerlijk wegduiken in een goede capuchon. Dat helpt je dus niet alleen om droog te blijven, maar ook om je temperatuur op peil te houden.

Klep houden

Tegenwoordig zie je ook vaak dat een capuchon steeds meer op een soort pet gaat lijken. Aan de voorkant is dan een kleine klep bevestigd. Deze klep is speciaal gemaakt om te voorkomen dat de regen alsnog van je capuchon in je ogen druipt of in je gezicht regent. Vooral wanneer je een bril hebt kan de klep op de capuchon het verschil maken. Want met druppels op je bril is het zicht een stuk minder.

Over zicht gesproken; het is wel belangrijk dat je ook met capuchon veilig bent. In het verkeer kan het dragen van een (te grote) capuchon ervoor zorgen dat je niet goed naar links en naar rechts kunt kijken, wat uiteraard behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Zorg er daarom voor dat je ook met capuchon goed zicht houdt. 

Het ziet er cool uit

Vooral jonge mensen vinden het prettig om een jas met capuchon te dragen en dan lekker te verdwijnen in die capuchon. Of het nou regent of niet! Een capuchon is eigenlijk ook gewoon een klein tentje waar je je even in kunt terugtrekken als je last hebt van teveel prikkels. Helemaal niet verkeerd. En tegelijkertijd ziet een jas met capuchon er ook altijd lekker cool uit. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 13