Jezelf warm houden met regenachtig weer

Het regent vaak in ons koude kikkerlandje, dus een regenjas kan eigenlijk niet ontbreken in je garderobe. Een goede regenjas houdt je droog, maar als het koud is, is het ook wel zo fijn om je lekker warm aan te kunnen kleden. Denk hierbij aan een warme trui of geiten wollen sokken. Zo weet je zeker dat je van a naar b kunt reizen en niet doorweekt raakt en het koud gaat krijgen. We gaan je verschillende tips geven hoe jij jezelf warm kunt houden als je door het regenachtige weer moet reizen.

Laagjes zijn de sleutel!

Een van de meest effectieve manieren om jezelf warm te houden, is door verschillende laagjes kleding te dragen. Door bijvoorbeeld als eerste laag een shirt met lange mouwen te dragen, met daaroverheen een warme trui en daarna nog een regenjas, zul je jezelf goed isoleren. Op deze manier creëer je een barrière tegen de kou en houd je je lichaamswarmte goed vast. Het fijne hiervan is ook, wanneer je het juist weer te warm krijgt, kun je makkelijk een laagje uitdoen als je op de plaats van bestemming aangekomen bent.  Dit kun je ook toepassen bij je broek of sokken. Zo kun je een dunne legging onder je broek dragen of kies voor een regenbroek over je eigen broek heen. Dit biedt ook weer een extra isolatielaag. Ook om je voeten warm te houden werkt het hetzelfde. Doe eerst je normale sokken aan en daarna als extra laag bijvoorbeeld warme huissokken voor dames eroverheen. Met al deze laagjes zul je het buiten niet snel koud krijgen!

Warmte vasthouden

Je verliest je meeste lichaamswarmte via je voeten, handen en je hoofd. Het is dus belangrijk om deze goed in te pakken. Deze accessoires zien er dus niet alleen leuk uit, maar maken dus ook een groot verschil in het vasthouden van je warmte.  Een comfortabele muts zal zorgen dat je de warmte bij je hoofd vasthoudt. Je kunt hier in de regen natuurlijk makkelijk je muts van je jas overheen doen. Ook handschoenen en een sjaal maken een groot verschil. Kies hierbij wel voor handschoenen die een afstotend laagje hebben. Als je handschoenen nat worden, zullen je handen alsnog ijskoud worden en heb je er niets meer aan.

Investeer in waterdichte kleding

Het meest logische in de regen is natuurlijk dat je goede waterdichte kleding hebt. Niet alleen een regenjas is daarbij handig, maar ook een goede regenbroek en schoenen. Zeker wanneer je vaak door de regen naar je werk of school moet fietsen. En eerlijk: in Nederland is goede waterdichte kleding echt geen overbodige luxe. Investeer daarom in goede waterdichte kleding. Deze zal er niet alleen voor zorgen dat je droog aankomt op je locatie, maar ook dat je beschermd bent tegen de koude wind. Zeker waterdichte schoenen worden vaak vergeten, maar zijn erg belangrijk. Je verliest veel warmte via je voeten en het is dan wel zo fijn als ook je voeten warm en drogen blijven.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 13