Laat slecht weer je humeur niet beïnvloeden

Regen, regen en nog eens regen. Wanneer je continue de weer apps op je telefoon bekijkt lijkt het wel of het nooit meer droog gaat worden. Om somber van te worden. Het weer is in Nederland één van de meest besproken onderwerpen. Of het is te warm, te koud of te nat. Met andere woorden: eigenlijk is het nooit goed. Maar laat jouw humeur niet door het weer beïnvloeden. Heb je plannen om er lekker op uit te gaan maar komt het met bakken tegelijk uit de lucht vallen? Thuis gaan zitten mokken verandert daar helaas niets aan. Dus pak je regenjas, trek de laarzen aan en ga lekker naar buiten.

Geniet van de regen

Tijdens een regenbui lekker het bos ingaan doet je meer goed dan je waarschijnlijk denkt. Het hemelwater zorgt er namelijk voor dat alles lekker fris ruikt en vuiligheid wordt weggespoeld. En die schone lucht adem jij in terwijl je in het bos loopt. Kijk eens goed om je heen en zie hoe de natuur en de beesten die in het bos leven genieten van de regen. Daar word je zelf toch ook vrolijk van? Een andere fijne plek om te vertoeven tijdens wind en regen is de kust. Met goede regenkleding bescherm je jezelf tegen het opspattende water van de golven en de neerslag. Het is hard werken om tegen de bulderende wind in te lopen maar het geeft zoveel voldoening. Na de wandeling op het strand warm je weer op met een kop warme chocolademelk met een flinke dot slagroom. Heerlijk, zo’n verwenmomentje.

De vakantie hoeft niet in het water te vallen

Vakantie in eigen land geboekt met een vriendengroep maar regent het veelvuldig? Ook dan kun je leuke dingen ondernemen. Trek de regenjassen aan en ga een nabijgelegen stad verkennen. Of bezoek een pretpark in de buurt van je vakantiehuisje of camping. Bij mooi weer is het er natuurlijk druk in het hoogseizoen. Maar bij slecht weer is er een grote kans dat er geen lange wachtrijen zijn. Is de temperatuur wel aangenaam maar regent het? Neem dan een duik in de zee of het buitenzwembad. Je wordt immers toch al nat. Het tikkende geluid van regen op het tentdoek of dak heeft trouwens ook wel iets. Je raakt er heerlijk relaxed van en het nodigt uit om een goed boek te lezen. Of ga ouderwets spelletjes doen met het hele gezelschap. En na regen komt zonneschijn. Dus als het droog is, haal je voor iedereen de bedrukte zonnebrillen tevoorschijn die je speciaal voor deze gelegenheid hebt aangeschaft. Of je laat voor iedereen handdoeken bedrukken. Handig voor na het zwemmen of een douchebeurt.

Een positieve benadering werkt het beste

Natuurlijk mag je best wel even chagrijnig zijn wanneer het regent. Maar het heeft geen zin om hier tijdenlang bij stil te staan. Als er iets niet valt te veranderen is het namelijk wel het weer. Met de juiste regenkleding die je beschermt tegen weer en wind is het buiten goed toeven. Dus maak die wandeling en beloon jezelf na afloop met een lekker drankje en hapje. Een positieve benadering is namelijk het beste medicijn voor een slecht humeur.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97