Lange regenjas voor lange Nederlanders

Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld. Wie een regenjas aanschaft, wil dan ook dat deze de juiste lengte heeft. De lange regenjas of een extra lang jack is een schot in de roos. Daarvoor kun je perfect bij regenjas.nl terecht. 

Nederlanders hebben een behoorlijke lengte. ‘De eerste generatie Nederlanders die de status van langste ter wereld bereikte werd naar schatting eind jaren 50 geboren, blijkt uit internationaal onderzoek. Dit geldt zowel voor de vrouwen als de mannen. De generatie geboren begin deze eeuw heeft deze status nog steeds’, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Dat vraagt dus om kleding die lang van snit is. Regenjassen met een behoorlijke lengte blijken dan ook heel geschikt voor ons als Nederlanders. Bovendien is de lange jas een trend, dus het kan bij regenjas.nl niet lang genoeg zijn. 

Lange regenjas hoeft niet nog langer, de groei is er inmiddels uit

Nog even over die lengte van Nederlandse mannen en vrouwen. Was je in de jaren vijftig van de vorige eeuw nog een bezienswaardigheid als je als man 190 centimeter groot was, tegenwoordig is één op de vijf mannen van die lengte. In de jaren vijftig was bijna de helft van de mannen kleiner dan 175 centimeter. 

Volgens het CBS zijn Nederlandse mannen van negentien jaar inmiddels gemiddeld 182,9 centimeter en vrouwen van diezelfde leeftijd 169,3 centimeter lang. Dat is een stuk groter dan in de vorige eeuw, maar volgens het CBS is de groei er sinds 1980 wel zo’n beetje uit. Sterker nog, mannen die in 2001 zijn geboren zijn gemiddeld al een centimeter kleiner dan de 1980 generatie. Bij vrouwen scheelt het 1,4 centimeter, zo blijkt uit onderzoek op basis van cijfers uit de gezondheidsenquêtes van het CBS, de GGD’en en het RIVM. In totaal zijn de lengtes geanalyseerd van 719 duizend personen (geboren in Nederland) van 19 tot en met 60 jaar. Deze lengtes zijn vervolgens toegewezen aan de overeenkomstige geboortejaren van de respondenten. Per geboortejaar worden schattingen gegeven voor de gemiddelde lengte op 19-jarige leeftijd van die generatie. 

Maar we blijven flink uit de kluiten gewassen lieden. Leuk detail; er is een flink lengteverschil tussen mensen uit het noorden van ons land en mensen uit het zuiden. Gemiddeld gaat het om een lengteverschil van ruim drie centimeter. Een Fries blijkt groter dan een Limburger. 

Zo besteld: lange regenjas van Maium of Rains

Neemt niet weg dat de lange regenjas een topper is die helemaal past bij de huidige tijd. Daarvoor kun je online goed terecht bij regenjas.nl. Een lange regenjas van Maium of van Rains is zo besteld. Het zorgt ervoor dat je goed droog blijft tijden de zwaarste regenbui. De jas bedekt goed en sommige regenjassen zijn zo uitgevoerd dat ze zelfs over het stuur van een fiets of scooter gedrapeerd kunnen worden. 

Zelfs als je liever een jack draagt, maar deze wel lang genoeg moet zijn kun je bij bijvoorbeeld Rains goed terecht. Kijk maar eens naar de Rains Longer Jacket. Een schot in de roos. Een jack dat zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden en lekker soepel valt en vooral: het jack is heerlijk lang. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97