Lekker stampen in de plassen: waarom een regenjas onmisbaar is voor een kind

Niets is zo fascinerend voor kinderen als spelen in de regen. Ouders herkennen het vast wel, waar je kind zich eerst nog verveelde achter het raam, kan hij of zij opeens helemaal los gaan in de regenplassen. Stampen, spetteren, heerlijk, zonder zich druk te maken over kletsnatte kleding of een verkoudheid. Maar als ouder wil je natuurlijk dat je kind veilig en droog blijft, terwijl er plezier buiten wordt gemaakt. Daarom is een goede regenjas een onmisbaar item voor elk kind. In deze blog lees je waarom dat zo is. Ook geven we je handige tips om de perfecte regenjas te kiezen. 

In Nederland kan het weer behoorlijk onvoorspelbaar zijn, zeker als het gaat om regen. De ene minuut schijnt het zonnetje nog voluit en een ogenblik later regent het pijpenstelen. Het liefst wil je dat je kind zich buiten uit kan leven, zonder daarbij ziek te worden. Een regenjas biedt dan uitkomst. 

Droog, comfortabel en veilig 

Een goede regenjas voor kinderen is niet alleen waterdicht, maar ook winddicht en ademend. Dit betekent dat het regenwater buiten blijft, maar dat het transpiratievocht van het lichaam wel naar buiten kan ontsnappen. Zo blijft je kind droog en comfortabel terwijl het speelt. Maar een regenjas heeft nog veel meer voordelen. Zo kan het dragen ervan ook bijdragen aan de veiligheid van je kind. Door de felle kleuren en reflecterende materialen op de jas is je kind goed zichtbaar voor automobilisten en andere weggebruikers. Zeker in de wintertijd is dit erg belangrijk. 

Bescherming tegen wind en kou

Een regenjas hoeft een kind niet alleen te dragen tijdens regenachtige dagen, ook op gure en koude dagen is zo’n jas ideaal. Het beschermt je kind tegen wind en kou. In de herfst en winter kan je de regenjas over een warme trui of vest doen, hierdoor blijft je kind lekker warm tijdens het buitenspelen. En het mooi is, een regenjas is gemakkelijk schoon te maken. Valt je kind in de modder of wordt het vies tijdens het spelen in de regen, dan neem je de jas eenvoudig af met een doekje of je stopt hem gewoon in de wasmachine. 

Koop de juiste maat  

Ga je een regenjas voor je kind kopen let dan op de maat. Een regenjas die veel te groot is zit niet lekker tijdens het spelen. Ook een te kleine regenjas kan het spelen van je kind beïnvloeden. Kies daarom voor een regenjas die gemakkelijk aan en uit te trekken is. Kinderen willen namelijk het liefst zo snel mogelijk spelen. 

Ga voor kwaliteit 

Het is aantrekkelijk om een goedkope regenjas aan te schaffen, maar eentje met kwaliteit die wat duurder is biedt meer bescherming. Investeer daarom in een kwalitatief goede regenjas voor je kind, zodat hij of zij lekker kan ravotten in de regen, zonder dat jij zorgen hoeft te maken over de kleding. 

Want, zoals de titel van deze blog al verklapt een regenjas is een onmisbaar item voor elke kind dat graag buiten speelt. Met eentje die van kwaliteit is blijft je kind droog, warm en veilig en kan er maar raak gestampt worden in de plassen.