Maak van je regenjas een hippe poncho

In Nederland is een regenjas echt geen overbodige luxe, wat een pokkeweer is het dit jaar al geweest.  Nu denk je misschien, een poncho? Dat is toch hopeloos ouderwets? Maar, nee hoor, de poncho is tegenwoordig harstikke hip. En het leuke is dat er regenjassen zijn die je met gemak om kan toveren tot een poncho. Dat is niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en comfortabel.

Het gemak van een regenponcho

Een regenponcho is super handig, zeker als je bijvoorbeeld naar school of naar je werk fietst. Een poncho houdt namelijk je hele lichaam droog, zelfs wanneer de regen met bakken uit de lucht valt. Bovendien heb je met een regenponcho je handen vrij en kun je gemakkelijk andere dingen dragen, zoals een tas of een paraplu.

Maium: van regenjas naar poncho

Het Nederlandse merk Maium heeft hippe regenjassen die je eenvoudig kunt transformeren in een poncho. Neem bijvoorbeeld de “The Original”. Dit is de allereerste volledig waterdichte regenjas die stijl, functie en ethiek combineert. Dankzij de MAIUM signatuur ritsen is de jas gemakkelijk te veranderen in een poncho, ideaal voor op de fiets of scooter. 

Bovendien is deze jas gemaakt van 66 gerecycleerde PET-flessen, wat het ook een milieuvriendelijke keuze maakt. Ontworpen en getest door slecht weer experts, kun je er zeker van zijn dat deze jas je droog houdt tijdens de hevigste regenbuien.

Lichtgewicht en makkelijk mee te nemen

Een groot voordeel van de regenjassen van Maium is dat ze licht van gewicht zijn. Dit maakt ze erg gemakkelijk om mee te nemen in je rugzak of tas. Ideaal tijdens een dagje uit, een wandeling, festival of op vakantie. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte regenbuien, zonder dat je extra gewicht hoeft te sjouwen.

Lekker vrij bewegen 

Een groot voordeel van een poncho is dat je je vrij kunt bewegen. Een regenjas legt je sneller beperkingen op bij het bewegen, terwijl een poncho juist ontworpen is om je lekker vrij te laten bewegen. Door de ruime pasvorm en het ontbreken van strakke mouwen of taillebanden kun je alles doen wat je wilt zonder dat je wordt belemmerd door je regenkleding. Het fijne aan een poncho is dat hij helemaal niet zwaar aanvoelt, waardoor het comfortabel is om te dragen.

Geen zweetponcho

Bij regenkleding denk je al snel aan zweterige kleding, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer. Regenponcho’s zijn gemaakt van ademend materiaal, waardoor lucht en vocht niet worden vastgehouden. Dit zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft zonder te zweten. Daarbij hebben poncho’s ventilatieopeningen die ervoor zorgen dat je niet zweterig wordt.

Dus, in een land waar regen vaak op de weerkaart staat is een poncho een absolute musthave. Kies een regenjas van Maium. Dankzij het innovatieve ontwerp van dit merk kun je gemakkelijk van regenjas naar poncho wisselen, wat ideaal is voor fietsers en scooterrijders. Bovendien zie je er trendy uit met een regenjas van Maium. Stijlvol, milieubewust, hierdoor voel je je goed, zelfs wanneer de regen met bakken uit de lucht valt!   

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 24