Maartse buien? Daar heb jij toch geen boodschap aan met je hippe regenkleding! 

In maart komt er eindelijk een einde aan de lange winter. De zon breekt door en trakteert je op aangename temperaturen. Ook komt er al van alles boven de grond. Maar als je denkt dat de lente definitief van start is gegaan dan kom je bedrogen uit. Maartse buien kunnen namelijk zomaar opduiken. Alles is mogelijk, van extreme kou tot zomerse warmte en van rustig weer tot stormen. Weerkundig gezien is het een zeer bijzondere maand. 

“Maart roert zijn staart”

Het gezegde: ‘Maart roert zijn staart’ is er dan ook niet voor niets. Het weer kan in maart net zo snel veranderen als een staart van een dier die heen en weer wordt bewogen. Weerspreuken zijn er overigens al heel lang, de oorspronkelijke oorsprong is vaak niet meer te achterhalen. Boeren gebruikten deze geheugensteuntjes om in te schatten wanneer ze tijd is om te zaaien en te oogsten. 

Beter humeur 

Hoewel het weer in maart vaak nog koud en regenachtig is, is het toch belangrijk om naar buiten te gaan. Het komt je gezondheid ten goede. Daglicht helpt je om je humeur te verbeteren en het geeft je energie tijdens donkere dagen. Door jezelf bloot te stellen aan de zon krijg je bovendien vitamine D binnen en dat bevordert je immuunsysteem. Ook is vitamine D goed voor je botten. 

Meer calorieën verbranden 

Blijf daarom niet binnen. Ga naar buiten. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Je wordt er ondanks dat het regent blij van. En wist je dat als je op een regenachtige dag beweegt je sneller calorieën verbrandt volgens wetenschappers? Dat heeft met de temperatuur te maken: je lichaam moet als het regent harder werken om je lichaam warm te houden en dat kost meer energie. 

En ben je zo dapper om de regen te trotseren dan heb je nog een voordeel: het is rustig. Een mooie kans om eens door het anders zo drukke winkelcentrum te lopen of te fietsen. Of wat dacht je van het park of strand? Zo zie je het eens van een heel andere kant. 

Draag comfortabele regenkleding 

Ben je overtuigd en ga je eropuit voor een heerlijke wandeling of fietstocht in de regen? Draag dan regenkleding die je beschermt tegen regen, wind en kou. Hierdoor voel je jezelf comfortabel wanneer je erop gaat. Schijnt de zon? Neem dan toch regenkleding mee, want het weer kan binnen vijf minuten omslaan. Regenkleding is heel licht, waardoor je het gemakkelijk mee kan nemen. 

Kies trendy regenkleding 

Tegenwoordig hoef je echt niet meer in suffe regenkleding rond te lopen. Wedden dat jij op de middelbare school ook voor geen goud een regenpak aan wilde trekken? Dat gevoel hoef je nu echt niet meer te hebben. Kies iets uit wat bij jouw stijl past, daardoor heb je er minder moeite mee om het aan te trekken als het weer omslaat. Sterker nog, deze wil je zelfs dragen als het niet regent. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97