Nog steeds populair: de trenchcoat 

Hoe kan dat toch? Nou, het fijne aan een trenchcoat jas is dat je hem kan dragen op verschillende manieren. Je combineert het gemakkelijk met een jurk, maar ook met een jeans zie je geweldig uit. Je kan pumps onder de jas dragen, maar sneakers zijn net zo goed een uitstekende keuze. Wat je ook draagt bij een trenchcoat, je komt altijd goed voor de dag. 

Waar komt de trenchcoat vandaan? 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd deze jas gedragen door Engelse officieren in de loopgraven, vandaar de naam Trench in trenchcoat. De jas stond bekend om zijn waterbestendige eigenschappen. Na de oorlog bleven veel veteranen de jassen dragen. Toen Burberry een nieuw ontwerp van de jas maakte werd de jas pas echt razend populair. De jas is tegenwoordig geen militaire jas meer, maar een modieus stijlicoon voor zowel mannen als vrouwen. 

Ideaal voor het Nederlandse klimaat 

In Nederland past de trenchcoat ideaal bij het wisselvallige weer. Niet te warm, niet te koud, de perfecte jas voor ons klimaat. De ademende eigenschappen van de trenchcoat zorgen ervoor dat je comfortabel blijft bij zowel lichte regen als zonnig weer. Bovendien is de jas geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, maar ook voor feestjes of andere gelegenheden. Dat alles maakt de jas tot een kledingstuk die absoluut in je garderobe thuishoort.  

Trenchcoats in verschillende kleuren  

De afgelopen jaren zijn er verschillende varianten van deze jas verschenen. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, aangezien de jas nog altijd zo mateloos populair is. Vaak denken mensen dat deze jas alleen verkrijgbaar is in het beige. Dat is helemaal niet zo. Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren, hierdoor heb je ruim de keus en kan je altijd iets vinden wat bij je past. Uiteraard doet zwart het ook altijd goed. Stijlvol en een veilige keuze. 

Moderne interpretatie door Ilse Jacobsen

De trenchcoat heeft niet altijd een vaste lengte. Zo heb je kortere modellen en hele lange, die komen zelfs tot over de enkels. Het merk Ilse Jacobsen geeft een moderne interpretatie aan de klassieke trenchcoat en valt net boven de knie. De jas geeft je de vrijheid om je eigen taille te bepalen dankzij het bijpassende ceintuur. Dankzij de waterbestendige coating kan je deze jas prima dragen op regenachtige dagen. Er zit ook een hele handige capuchon bij voor extra bescherming. 

Koop gerust een maatje groter 

Een te strakke trenchcoat voel je meteen: een lichte druk op schouders of onder je armen. Dat is niet nodig! Ga voor comfortabele bewegingsruimte, een relaxte ceintuur en koop een maat groter dan normaal. Let op de schoudernaden: ze moeten rusten op je natuurlijke schouderlijn zonder ongemakkelijke spanning. De mouwen dienen je polsen te bedekken zonder overdreven lang te zijn. 

Altijd een goede keuze 

De trenchcoat is een jas die niet zomaar uit de modewereld zal verdwijnen. Vandaar dat de aanschaf van zo’n jas niet iets is waar je spijt van krijgt. Ben jij een modeliefhebber? En heb je nog geen trenchcoat? Snel eentje kopen en ook als je geen modeliefhebber bent zit je met deze jas altijd snor.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 24