Regen en kou: zo blijf je warm!

Nu we in zo’n natte periode zitten lijkt de droge zomer van 2022 lang geleden. Regen is fijn voor de natuur, maar het zorgt ervoor dat je niet staat te popelen om naar buiten te gaan.  Toch is het verstandig om af en toe een frisse neus te halen. Gelukkig kan je je goed kleden tegen regen en kou, wij vertellen je hoe! 

Kies de juiste onderkleding 

De juiste kleding start bij onderkleding. Ook als het niet regent is onderkleding belangrijk. Want als je alleen gaat voor een regenjas zal je merken dat je last krijgt van transpiratievocht. Onderkleding heeft de taak om dit af te voeren waardoor je lekker warm blijft. Draag daarom geen onderkleding van katoen, want katoen heeft de eigenschap om vocht vast te houden. Ga voor kunststofvezel.

Trek een isolerende tussenlaag aan

De tussenlaag draag je over de onderkleding en helpt enorm tegen kou. Maar de tussenlaag voert ook transpiratievocht af naar buiten. Voorbeelden van tussenlagen zijn een fleecevest, dikker shirt, trui. Qua materiaal zijn synthetische stoffen duurzaam, sneldrogend, licht en ze houden warmte vast als het nat is. Het nadeel van synthetische stoffen is dat minder goed ademen . Fleece ademt wel, is zacht, licht, vocht afdrijvend en droogt snel. Nadeel is dat fleece niet winddicht is. Maar omdat het hier om een tussenlaag gaat is dat niet een must. Fleece is een goede optie als isolerende tussenlaag. 

Draag de perfecte regenjas

En dan als derde laag de regenjas. De perfecte regenjas is winddicht, waterdicht en ademend. Vaak zijn dat de allerduurste natuurlijk. Wil je niet heel veel geld kwijt dan moet je het doen met een minder goede regenjas. Dat is eigenlijk geen optie als je regen en kou wilt trotseren. Bij de aankoop van een regenjas kan je op verschillende dingen letten. 

Koop bijvoorbeeld een wat langere regenjas zodat je bovenbenen ook droog blijven. En neem altijd eentje met een capuchon. Het is handig als de capuchon verstelbaar is, zodat je hem goed op maat kan maken en hij niet voor je ogen zit. Let daarnaast op de rits. Deze moet waterdicht zijn of op zijn minst een goede overslag hebben. De regen moet niet naar binnen kunnen. Hou je van een jas met zakken kijk dan of deze eveneens goed dicht kunnen. 

Doe een regenbroek aan 

Koop altijd een regenbroek die ademend is. Die zijn duur, maar dan heb je ook wat. Kan je het jezelf niet veroorloven kijk dan eens naar beenpijpen. Deze zijn handig onder een lange regenjas

Vergeet de sokken niet 

Wanneer je de regen en kou gaat trotseren is het belangrijk om niet snel natte sokken te hebben. Natte sokken zijn funest voor je humeur. En dat niet alleen, wanneer je natte sokken hebt krijg je heel snel blaren. Draag daarom geen katoenen sokken, die zijn binnen no time drijfnat. Wollen sokken of sokken gemaakt van synthetische vezel zijn stukken beter omdat ze geen vocht opnemen. Weet je zeker dat het een lange tijd gaat regenen? Draag dan waterdichte sokken. 

Tot slot: draag een muts 

Wist je dat je de meest warmte via je hoofd verliest? Het is comfortabel om een muts, hoed of pet te dragen wanneer het koud is. Deze kan je prima onder de capuchon van je regenjas dragen. Bovendien heeft een hoofdeksel als voordeel dat je gezicht lekker droog blijft. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97