Regenachtige songs die iedereen kent

Het weer komt regelmatig in liedjes voor. Storm, wind en regen. Zelden vindt iemand die weersomstandigheden prettig, maar dan zijn ze ineens favoriet. Vooral de laatste leent zich uitstekend voor een songtekst. Soms triest, maar vaak ook enorm vrolijk. We inspireren je hier met een portie muziek en een portie regen. Trek je regenjas maar vast aan. 

Liedjes over de regen zijn meestal nogal triest van aard. Soms aangedikt en dus melodramatisch, soms oprecht somber en melancholisch. Ritme van de regen van Rob de Nijs is meestal de eerste die Nederlanders weten te noemen, maar wat te denken van Racoons Liverpool Rain

Soms zijn ze echter ook heel vrolijk van aard. Als je fietsend door de regen naar je werk moet, en toch oortjes in doet (let wel op het verkeer) kun je zo’n vrolijk regenachtig liedje prima hebben; en daarbij draag je natuurlijk een kwaliteitsregenjas van Maium of Rains

Zo ga je goed gekleed onderweg, met een lekker deuntje en in de juiste omstandigheden. Het biedt alle ingrediënten om al dansend door het leven te gaan. Vergezocht? Helemaal niet. Wel eens gehoord van het lied It’s a rainy day van Ice Mc of It’s raining men van Gloria Gaynor? Kun je toch niet bij stil blijven zitten. Dat doet dansen! 

Meer regenachtige songs

Purple Rain? Het is een aansprekende titel en je zal meteen aan Prince denken, maar misschien lonkt hier ook wel de zwarte Maium poncho die zijn weerga niet kent. Zo’n poncho had Prince niet misstaan. Een kwaliteitsjas die je gemakkelijk over je fietsstuur of stuur van je scooter drapeert. Wijlen Prince? Mwah, die had dan toch voor een cadillac-achtig vervoersmiddel gekozen. 

It’s raining again van Supertramp is een evergreen die iedereen mee kan zingen. Je kunt in dit geval maar beter kiezen voor een superlange regenjas van Rains. Een blijvertje, net als de song. 

November Rain van Guns N’ Roses past helemaal in deze maand. Speel deze nog eens af. Dat leadzanger Axl Rose zelfs in deze wintermaand in korte broek zijn acte de présence geeft, mag niet deren. We raden hem in ieder geval aan een regenjas aan te trekken. De cementkleur van de Rains long jacket is mogelijk een optie, alhoewel je het bij Rose nooit zeker weet. Eigenlijk niks ooit zeker weet. 

Only happy when it rains van Garbage is misschien een utopie, maar laten we er nog maar een jas ingooien: de Rains fishtail parka. Een dijk van een jas die niet anders kan dan je vrolijk maken. Zelfs als het regent of misschien wel juist als het regent. 

Laten we afsluiten met een historisch nummer. Singin’ In The Rain gezongen door Gene Kelly. Het nummer werd bekend door de gelijknamige film. We hebben het hier over 1952! Het wordt wel de grootste muzikale film van alle tijden genoemd. De regenjas die Kelly in de film droeg heeft wel wat weg van de Rains curve jacket, vanwege het ceintuur en de trenchcoat look!