REGENKLEDING VOOR DE FANATIEKE SPORTER: COMFORTABEL EN FUNCTIONEEL

Het weer kan een grote invloed hebben op de sportprestaties van een fanatieke sporter. Regen kan ervoor zorgen dat een training of wedstrijd niet doorgaat of dat de prestaties worden beïnvloed. Maar met de juiste regenkleding hoeft de regen geen spelbreker te zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten regenkleding en waar je op moet letten bij de aanschaf van regenkleding als fanatieke sporter.

Regenjassen

Een regenjas is een onmisbaar item voor de fanatieke sporter. Een goede regenjas beschermt tegen de regen en zorgt ervoor dat je droog blijft. Een belangrijk aspect van een regenjas is dat deze ademend is, zodat je niet gaat zweten. Een ademende regenjas is gemaakt van materiaal dat vocht afvoert, maar tegelijkertijd waterdicht is. Een regenjas met ventilatieopeningen kan ook helpen om oververhitting te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de regenjas goed past en voldoende bewegingsvrijheid biedt. Een te strakke regenjas kan belemmerend zijn bij sommige sporten, terwijl fiets regenkleding juist wat strakker moet zitten zodat dit je prestaties niet te veel beïnvloedt. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt voor jouw sport, voordat je een aankoop doet die je niet bevalt. 

Tip: Regenjas nodig voor jouw sport? Klik op de link voor een AGU regenjas voor heren.

Regenbroeken

Een regenbroek is een goede aanvulling op een regenjas. Een regenbroek beschermt niet alleen de benen tegen de regen, maar kan ook voorkomen dat de regen in de schoenen loopt. Net als bij een regenjas is het belangrijk dat een regenbroek ademend is en voldoende bewegingsvrijheid biedt. Een regenbroek moet goed aansluiten bij de taille en de enkels om te voorkomen dat er regen naar binnen loopt.

Regenoverschoenen

Regenoverschoenen zijn speciaal ontworpen om de voeten droog te houden tijdens het sporten in de regen. Regenoverschoenen zijn vaak gemaakt van waterdicht materiaal en hebben een elastische sluiting om te voorkomen dat er regen naar binnen loopt. Het is belangrijk om regenoverschoenen te kiezen die goed passen bij de schoenmaat, zodat ze niet afzakken tijdens het sporten.

Accessoires

Naast regenkleding zijn er verschillende accessoires die het sporten in de regen aangenamer kunnen maken. Een pet of hoofdband kan helpen om het gezicht droog te houden. Een waterdichte tas kan ervoor zorgen dat spullen droog blijven tijdens het sporten. 

In Nederland weet je nooit wat voor weer het gaat worden en als fanatieke sporter kan dit erg lastig zijn. Maar met dit soort accessoires en regenkleding kan je ervoor zorgen dat je zelfs als het weer minder is toch je sport kan beoefenen. Dus, gebruik vooral deze tips en ga shoppen voor regenkleding. Zo kan je altijd jouw favoriete buitensport beoefenen, weer of geen weer!

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97