Stijlvol vissen langs de waterkant

Vissen is allang niet meer een bezigheid voor gepensioneerden. Sterker nog; vissen is een trendy sport die vraagt om een uitgebreide uitrusting zoals verschillende hengels, schepnet, lokvoer, aas, dobbers, haakjes, hengelsteunen en eventueel een stoeltje. En vergeet de regenjas niet, want ze bijten het beste als het een beetje regent. 

Liefhebbers van de hengelsport weten het precies: vissen tijdens bewolkt en regenachtig weer levert de beste vangst op. Als het bewolkt is en daardoor donkerder, komen vissen eerder uit hun schuilplekken tevoorschijn en zijn ze makkelijker te vangen. Als het licht regent en de temperatuur is hoog, dan heb je de grootste kans dat ze bijten. De regendruppels vertroebelen het water waardoor vissen minder goed zien. Ze zien als het ware niet dat er naar ze gevist wordt. Bovendien zorgt het miezerige weer ervoor dat insecten in het water terecht komen. Vissen komen daarop af. Grote kans op een vangst dus als het een beetje regent. 

Zonder regenjas raak je flink nat bij goed visweer

Al die regen, ook al lijkt het niet veel, zorgt niet alleen voor een grote kans op het vangen van vissen, maar ook op een nat pak. Wie uren langs de waterkant zit, kan behoorlijk nat worden. Dan kom je er niet mee met je gewone kloffie. Hier is werk aan de winkel, voor de online winkel regenjas.nl

Maium regenjas ook voor al je fietst

Dat is namelijk de shop waar je terecht kunt voor niet alleen een functionele regenjas, maar ook voor een trendy regenjas. Je wilt immers toch wel een beetje stijlvol langs die waterkant zitten. Kijk eens naar de Maium original in marineblauw. Een heerlijk lange regenjas die geen druppel doorlaat. De jas is bovendien om te bouwen tot een poncho waarvan het voorste deel over het fietsstuur gedrapeerd kan worden. Dan is de rit naar de sloot, de plas of de rivier ook nog eens droog door te komen. 

Kies voor een lichtgewicht regenbroek

Ga je op zeker dan is het raadzaam ook meteen een regenbroek erbij aan te schaffen. Die van Rains is licht in gewicht en heeft een uitstekende pasvorm. Daar kun je prima uren mee aan de kant zitten en je hengel uitgooien. 

De hele dag droog in een Rains Longer Jacket

Een andere jas die zowel trendy als functioneel is bijvoorbeeld de Rains Longer Jacket van het bekende merk. Een superlange regenjas die jouw urenlang beschermt tegen al die nattigheid. Staat prachtig, voldoet uitstekend. Dit is een jas die je een volle dag dragen kunt zonder nat te worden. 

Zorg voor een VISpas en dat je de regels kent

Vergeet overigens niet dat je altijd een VISpas nodig hebt om te mogen vissen. Als je lid wordt van een hengelsportvereniging krijg je deze automatisch, mits de vereniging is aangesloten bij een van de hengelsportfederaties van Sportvisserij Nederland.

Met een VISpas ontvang je ook informatie over waar er gevist mag worden met een bepaalde VISpas, want er zijn er meerdere. Er zijn de VISpas, Kleine VISpas en jeugdVISpas. Afhankelijk van leeftijd, het aantal hengels waarmee je vist en het aas dat wordt gebruikt, krijg je een passende VISpas. Op Visplanner kun je opzoeken waar je in alle gevallen mag vissen. Daarnaast zijn er nog een aantal regels over het terugwerpen van de vis en waar je wel en niet op mag vissen, afhankelijk van de tijd van het jaar. Laat je daar goed over informeren. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97