Tips voor het kopen van een regenjas

In Nederland hebben we natuurlijk te maken met een klimaat waarin het nog wel eens kan regenen. Een regenjas mag dan natuurlijk absoluut niet ontbreken. Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten regenjassen zijn, is het goed te kijken naar wat je nu eigenlijk mooi vindt. Ook is het belangrijk goed te kijken naar de functionaliteit en naar het type jas dat je graag zou willen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een regenjas zonder capuchon niet altijd even handig is. Om ervoor te zorgen dat je de juiste regenjas weet te vinden, hebben we een aantal handige tips voor je. Met deze tips weten we namelijk zeker dat je gegarandeerd de juiste jas weet te vinden.

Het budget

Het budget voor een regenjas kan variëren afhankelijk van de kwaliteit en merk van de jas. Er zijn regenjassen beschikbaar vanaf €20, maar ook vanaf €100 of meer. Het is belangrijk om te overwegen welke eigenschappen belangrijk zijn voor uw specifieke situatie, zoals ademend vermogen, waterdichtheid en duurzaamheid. Het is aanbevolen om te investeren in een regenjas van goede kwaliteit, omdat deze waarschijnlijk langer mee zal gaan en beter.

Lange regenjas

Een lange regenjas is een regenjas die langer is dan de standaard regenjas en tot op de knieën of zelfs tot op de enkels reikt. Deze jassen bieden extra bescherming tegen regen, wind en kou. Lange regenjassen zijn vaak gemaakt van waterdichte en ademende materialen zoals Gore-Tex of PU-coating, die je beschermen tegen weersinvloeden en je comfort garanderen. Lange regenjassen zijn meestal beter geschikt voor buitensporten zoals wandelen, fietsen en kamperen, of voor werkzaamheden in slecht weer. Helemaal wanneer je iedere dag met de fiets naar school  gaat en je na bedtijd 13 jaar of bedtijd 14 jaar wakker bent geworden en uit het raam kijkt en ziet dat het regent. Dan is een lange regenjas geen overbodige luxe.

Regenjas met capuchon

Een regenjas met capuchon is een regenjas die is uitgerust met een afneembare of vastgezette capuchon, die bescherming biedt tegen regen en wind op het hoofd en de nek. Een capuchon kan ook worden aangepast aan de gewenste pasvorm voor extra comfort en bescherming. Regenjassen met capuchon zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen, en kunnen worden gevonden voor een breed scala aan prijzen. Er zijn regenjassen met capuchon beschikbaar vanaf €20, maar ook vanaf €100 of meer. Het is belangrijk om te overwegen welke eigenschappen belangrijk zijn voor uw specifieke situatie, zoals ademend vermogen, waterdichtheid en duurzaamheid. Het is aanbevolen om te investeren in een regenjas met capuchon van goede kwaliteit, omdat deze waarschijnlijk langer mee zal gaan en beter zal presteren in slecht weer.

Houd rekening met je kleding

Op het moment dat je op zoek gaat naar een regenjas, dan is de kans vrij groot dat het buiten ook koud is. Daarom is het belangrijk om te kijken naar een regenjas die groot genoeg is dat je er ook een dikke trui onder zou kunnen dragen. Je zult zien dat een regenjas die te straks zit, alles behalve prettig zit. Je kunt dus beter voor een iets grotere jas gaan, dan dat deze te strak zit.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97