Vijf redenen waarom naar buiten gaan in de regen goed voor je is  

In Nederland worden we tijdens de winterperiode regelmatig getrakteerd op een fikse regenbui. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je daarom veel binnen moet blijven. Het is namelijk super gezond voor je om naar buiten te gaan wanneer het regent. Hup naar buiten! Met de juiste regenjas en regenbroek staat niets in je de weg. Lees hier wat de voordelen zijn. 

1. Hoge luchtvochtigheid weer virussen af 

Wanneer het regent heeft de lucht een hoge luchtvochtigheid en dat helpt om virusdeeltjes in de lucht te beperken. Dat is fijn. Verder is het zo dat regen stoffen die verontreinigend zijn zoals bijvoorbeeld sulfaten en huidschilfers meenemen naar de grond. Hierdoor wordt de lucht schoner. Dat is ook mooi en wist je dat een hoge luchtvochtigheid helpt om je huid fris, jong en soepel te houden? Alweer goed nieuws en het verklaart waarom in de zomer je huid juist zo droog is. 

2. Rustgevende werking 

Het is heerlijk slapen wanneer de regen op je raam tikt. Regen heeft een kalmerende werking. Niet alleen het geluid, maar ook de geur van regen ervaren veel mensen als rustgevend. Dat komt omdat de geur van regen best aangenaam is. Deze geur heeft als naam: Petrichor en is bedacht door twee Australische wetenschappers. 

De geur ontstaat door chemicaliën en komt vrij uit planten, bacteriën die in de grond zitten en ozon. Mensen associëren deze geur met de zomer. Daar wordt iedereen blij van. 

3. Meer zuurstof 

De luchtdruk daalt wanneer het regent en daardoor zit er extra zuurstof in de lucht. Vandaar dat je een fris gevoel krijgt wanneer je buiten in regen wandelt. Dat komt dus niet alleen door die regen. Extra zuurstof in de lucht heeft nog een voordeel, je gaat je er energieker door voelen. 

4. Je verbrandt sneller calorieën 

Wanneer je beweegt in de regen verbrandt je snelle calorieën dan wanneer het droog is. Dat heeft te maken met de temperatuur. Wanneer het regent is het kouder en je lichaam moet meer in actie komen om je lichaam warm te houden. Dat kost energie en dus verbrandt je meer calorieën. 

5. Het is minder druk  

De meeste mensen blijven liever binnen wanneer het regent. Als jij besloten hebt om toch de regen in te gaan, dan is het buiten heerlijk rustig. Een keertje geen druk winkelcentrum, strand, bos of park. Ok, het is misschien vervelend die regen, maar als je op zoek bent naar rust en stilte dan zijn de regenachtige dagen juist de allerbeste. Wanneer je het feit accepteert dat het regent en je humeur er niet door laat beïnvloeden kan je sneller ontstressen dan wanneer er veel mensen op pad zijn. 

Zo blijf je warm

Ben je overtuigd van alle voordelen? Dan is het belangrijk om de juiste materialen te dragen. Zo voorkom je dat je niet helemaal kleddernat thuiskomt. Investeer in een kwalitatieve regenjas en koop er bijvoorbeeld altijd eentje met een capuchon. Handig om je kapsel eveneens droog te houden. In deze blog hebben we nog meer tips voor je. Als je goed gekleed bent kan je na je avontuur in de regen nog lang nagenieten van alle voordelen. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97