Voetafdrukken in huis door regen: oplossingen

Dat je een regenjas draagt als het regent, zal niet voorkomen dat je binnenshuis vlekken op je vloer maakt met je natte schoeisel. Voetafdrukken met modder, gras en blubber ontsieren je huis als je gedachteloos in die gave regenjas naar binnen loopt. Zeker als je vergeet je voeten te vegen en je schoenen of laarzen meteen uit te trekken. Hoe voorkom je lelijke plekken en hoe krijg je jouw mooie vloer weer gauw schoon? We geven een overzicht met oplossingen.

Vlekken op je vloer voorkomen

Het voorkomen van ontsierende voetafdrukken in je woning scheelt je een boel ergernis en poetswerk. De vlekken kunnen na een wandelingetje in de regen op elk soort vloer ontstaan. Je ontkomt er zeker niet aan als je een laminaatvloer, tegelvloer of gietvloer hebt. Tenzij je maatregelen neemt. Zo scheelt het meestal al veel als je deurmatten bij je voordeur en achterdeur neerlegt, zowel buiten als binnen. Met een stevige deurmat buitenshuis, bijvoorbeeld een exemplaar met een raster van rubber, houd je het ergste vuil buiten de deur. De mat die je binnenshuis neerlegt dient veel vocht op te kunnen nemen. Als je jouw schoeisel goed op deze matten afveegt voorkom je de ergste viezigheid op de vloer van je keuken, je hal en je woonkamer. Het beste is echter om je schoenen gauw uit te trekken en er dus geen stap mee in je huis te zetten. Op deze manier geniet je zo lang mogelijk van een schone vloer, of deze nou van microcement, hout of een ander materiaal is.

Vuil van je vloer verwijderen

Helaas kun je het ontstaan van voetafdrukken niet altijd voorkomen. Soms wil je gewoon snel naar de warme kachel, staat je huisgenootje klaar voor een lekkere knuffel of moet je met spoed naar de wc. Dan zit je daarna dus wel met de gebakken peren: meerdere vieze afdrukken van je schoeisel. Dit staat niet alleen niet zo mooi, het kan ook nog gevaarlijke situaties opleveren. Vooral als de voetafdrukken vers en dus nog nat zijn. Dan kun je er dan gemakkelijk op uitglijden. Wist je dat je de vlekken zo gauw mogelijk moet verwijderen? Vochtige vlekken kunnen verschillende soorten vloeren namelijk compleet verpesten. Het vocht kan er in trekken en als je pech hebt, krijg je de vlek nooit meer weg. Het risico op blijvende schade is met name bij houten vloeren groot. Het aanbrengen van een beschermende laag kan problemen echter voorkomen. Bij een troffelvloer zul je dit overigens niet meemaken, want zo’n vloer is vloeistofdicht.

Een onderhoudsvriendelijke vloer

Als er bij jou in huis nogal eens voetafdrukken op de vloer verschijnen, is het slim om een onderhoudsvriendelijke vloer te (laten) leggen. Af en toe rent er soms gewoon iemand met zijn vieze schoenen enthousiast naar binnen en krijg je vlekken op de vloer. Met een waterdichte vloer bespaar je jezelf veel tijd en moeite bij het reinigen. Ook ben je af van boze of treurige gezichten. Vlekken poets je eenvoudig en snel weg met water en een schoonmaakmiddel.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97