Waar ter wereld regent het het meest?

Je hebt Nederland vast wel eens vervloekt als je weer eens met een doorweekte broek op je werk aankwam, of wanneer je opnieuw een zaterdagochtend in de stromende regen naar de voetbalwedstrijd van je kinderen staat te kijken. Toch zijn er qua neerslag echt mindere plekken om te wonen. Wil jij weten op welke plekken je echt bijna geen dag zonder regenjas kunt?

Lloró, Columbia
In het Colombiaanse dorpje Lloró hoeven ze geen buienradar te installeren op hun telefoon, want de kans dat het daar regent is met de jaarlijkse 13.300 mm neerslag die er valt, enorm groot. Het is dan ook de plek waar de meeste regen ter wereld valt. Even ter vergelijking, dat is meer dan vijftien keer zoveel als hier! De temperatuur is overigens niet echt te vergelijken met die in Nederland, want het is daar vaak zo rond de dertig graden. Lekker klammig dus! Nee, dan kun je beter hier in ons kikkerlandje een stijlvolle regenjas aantrekken. 

López de Micay, Colombia

Colombia sleept niet alleen de eerste, maar ook de tweede prijs in de wacht, als het om regenachtige plaatsen ter wereld gaat. Het scheelde ook niets of de beide plekken hadden een podiumplaats moeten delen, want in Lópes de Micay valt maar liefst 12.892 mm regen op jaarlijkse basis. Johan Cruijf zou zeggen: het kan nat zijn of het kan droog zijn. En dat zijn ook precies de twee standen die het weer in Colombia kent. Ze hebben dan ook maar twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Van april tot en met juni en dan ook nog eens in oktober en november hoef je hier je regenkleding bijna niet uit te trekken. 

Mawsynram, India

Nog zo’n plekje waar je niet zonder regenponcho kan: de meest regenachtige plek in Azië, Mawsynram in India. Ieder jaar valt er daar zo’n 11.875 mm regen uit de hemel. Het klimaat is daar bovendien behoorlijk extreem, met periodes van intense droogte die afgewisseld worden door extreme regenval. In 1985 ging het in Mawsynram wel heel mal, want in dat recordjaar viel er maar liefst 26.000 mm regen. Daar kan echt geen paraplu meer tegenop. 

Cherrapunji, India

Opnieuw een plek in India, waar ook record hoeveelheden regen zijn gevallen. Het dorpje in de bergen doet niet echt onder voor Mawsynram, want jaarlijks kun je zo’n 11.777 mm aan regenwater verwachten. Cherrapunji mag zichzelf bovendien recordhouder noemen als het gaat om de meeste regen in een jaar en een maand, respectievelijk 26.461 en 9.300 mm.

San Antonio de Ureca, Equatoriaal-Guinea

Ook op het Afrikaanse continent kan er flink wat regen vallen. Op het eiland Bioko, voor de kust van Kameroen is namelijk een plekje te vinden waar per jaar gemiddeld zo’n 10.450 mm regen valt. Dat hemelwater valt dan bovendien ook nog eens in een half jaar tijd, dus je kunt je voorstellen dat het dan echt met bakken uit de lucht komt om zulke hoeveelheden te bereiken. 

Het klinkt allemaal als ontzettend veel water, en dat is het ook! Je kunt je voorstellen dat de inwoners van deze plaatsen hierdoor in de problemen komen, vooral wanneer de extreme weersomstandigheden alleen nog maar toenemen.

Des te meer reden om bewust om te gaan met de wereld en duurzame keuzes te maken. Bovendien valt het hier in ons eigen ‘natte’ landje dan ook nog behoorlijk mee. En je kunt je natuurlijk altijd tegen de nattigheid beschermen met zo’n hippe, duurzame regenjas

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 19