Wandelen in de zomer: wat mag je sowieso niet vergeten?

Het is zomer, tijd om je wandelschoenen aan te trekken en de natuur in te trekken. Wil je je zomerwandeling relaxt en plezierig houden? Dan zijn er bepaalde items die je absoluut niet mag vergeten. Welke dat zijn lees je hier. Gebruik deze tips en ga goed voorbereid op pad. 

1. De perfecte regenjas

Dit jaar is het weken achterelkaar droog geweest, maar dat is natuurlijk uitzonderlijk. De zomer in Nederland is meestal erg onvoorspelbaar. Op een zomerse dag kan er plotseling een bui ontstaan. Daarom is een goede regenjas erg belangrijk om mee te nemen tijdens een wandeling. Saai hoeft deze niet te zijn! Er zijn genoeg trendy regenjassen die functioneel zijn en er mooi uitzien. Felle prints, klassieke designs, er is altijd iets te vinden wat bij jouw stijl past. 

2. Comfortabele wandelschoenen 

Niets is zo vervelend dan schoenen die ongemakkelijk zitten. Investeer daarom in een goed paar wandelschoenen die je voeten de nodige ondersteuning geven tijdens lange wandelingen. Let erop dat de schoenen ademend zijn, zo blijven je voeten koel en droog, zelfs als het erg warm is. Ook is het fijn dat de schoenen een goede grip hebben. Uiteraard moeten de schoenen ook lekker zitten. 

3. Bescherming tegen de zon 

De zon kan behoorlijk fel zijn in de zomer, neem daarom altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF mee en smeer deze regelmatig op. Vergeet ook niet om een zonnehoed of pet mee te nemen. Draag daarnaast een zonnebril om je gezicht een ogen te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen.

4. Voldoende drinken 

Zeker in de zomerhitte is het verstandig om goed te blijven drinken. Zorg er daarom voor dat je voldoende water meeneemt om uitdroging te voorkomen. Een waterfles die je bij kan vullen is handig om bij je te hebben. Sommige hebben een ingebouwd filtersysteem, hierdoor kan je altijd veilig water drinken, zelfs als je geen toegang hebt tot schoon drinkwater. 

5. Energierijke voeding 

Wandelen kost energie, helemaal wanneer het warm is. Neem snacks en voeding mee om je energieniveau op peil te houden. Noten, (gedroogd) fruit, energierepen en yoghurt zijn goede opties die je een energieboost geven en je in staat stellen je wandeling goed vol te houden. 

6. Insectenwerend middel 

Sommige mensen zijn erg vatbaar voor insectenbeten. Als jij daar ook last van hebt, is het verstandig om een insectenwerend middel mee te nemen om jezelf te beschermen tegen muggen, teken en andere insecten. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om in een bosrijke omgeving te wandelen. 

7. Navigatie 

Ga je op onbekend terrein wandelen? Dan is het raadzaam om een kaart, kompas of een navigatie-app op je telefoon mee te nemen. Deze hulpmiddelen helpen je bij het oriënteren en navigeren tijdens je wandeling. 

8. EHBO-kit 

Het is altijd verstandig om een basis EHBO-kit bij je te hebben voor het geval er een ongelukje plaatsvindt tijdens het wandelen. Let erop dat de kit sowieso verbandmiddelen, pleisters en pijnstillers bevat. 

9. Mobiele telefoon 

Neem altijd je mobiele telefoon mee en zorg ervoor dat deze opgeladen is voordat je vertrekt. Ga je een hele lange wandeling maken? Neem dan indien mogelijk een oplader of een powerbank mee voor het geval je batterij leeg raakt. Zo kan je in noodgevallen contact houden met anderen. 

10. Extra kleding

Hoewel het zomer is kunnen de temperaturen ’s ochtends vroeg of ’s avonds afkoelen. Neem daarom naast een regenjas een lichte trui mee om jezelf warm te houden als het nodig is. Dit is vooral nodig als je een lange tijd gaat wandelen. 

Door bovenstaande items mee te nemen kan je met vertrouwen op pad gaan en volop genieten van al het prachtige wat de natuur te bieden heeft. Veel wandelplezier! 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97