Wat is een goede regenjas voor op de fiets?

Nederland heeft meer fietsen dan mensen. En die mensen zitten ook allemaal met grote regelmaat op het zadel. De kans dat iemand in een bui terecht komt tijdens het fietsen is dan ook vrij groot. Waar je als wandelaar makkelijk even ergens kunt gaan schuilen ben je als fietser vaak overgeleverd aan de elementen. Met als gevolg een zeiknatte broek, jas en met een beetje pech zelf schoenen en sokken. Met een goede regenjas voor op de fiets voorkom je een nat pak, en een slecht humeur.

Fiets regenjas

Als je op buienradar hebt gekeken en de donderwolken al ziet hangen, kun je je natuurlijk uit voorzorg thuis al in een regenpak hijsen om te voorkomen dat je kletsnat op je bestemming aankomt. Maar vaak word je juist overvallen door die nattigheid en ben je dan te laat. Vooral wanneer je dagelijks een fietstocht naar school of werk voor de boeg hebt is een regenjas voor op de fiets een must. Draag je een speciale fiets regenjas, zoals die van het stijlvolle merk MAIUM, dan ga je gehuld in een prachtige jas, die je helemaal niet voor een regenjas zou houden. Niet alleen zijn deze jassen op dier- en eco vriendelijke manier gefabriceerd, ze zijn ook nog eens heel slim. Sta je lekker op de trappers en krijg je onverwacht een bui op je kop dan verander je de fiets regenjas in een handomdraai in een handige poncho die je over je stuur kunt hangen. Zo voorkom je een doorweekte, aan je benen vastplakkende broek en blijf je van top tot teen droog. 

Lekker snel en droog met een regenjas voor op de scooter

Heb je het niet zo op fietsen, maar wel op droge kleren dan draag je ook gewoon een fiets regenjas, maar dan op de scooter. Werkt precies hetzelfde, en ziet er ook nog eens cool uit. Op droge dagen draag je de regenjas gewoon als een kekke jas, en komt het met bakken uit de lucht, dan is er geen vuiltje aan de lucht want met jouw scooter regenjas transformeer je zo naar een rijdende poncho.

Trotseer winterse omstandigheden

Voor alle koukleumen ontwierp Maium ook nog de volledig waterdichte winterjas. In een hippe oversized Puffer vorm uiteraard. Dat is nog eens een regenjas waarin je gezien wilt worden. Gehuld in deze heerlijk zacht gevoerde regenjas ben je heerlijk comfy, warm en trendy. Helemaal klaar om ijzige temperaturen te trotseren. En gaat het sneeuwen, hagelen of zit midden in zo’n ijskoude bui? Dan verander je ook deze toffe jas zo in een handige poncho zodat je outfit spik en span blijft. En niet te vergeten, lekker warm en droog.

Strak in het (regen)pak

Ben je niet zo’n fan van de poncho dan kun je natuurlijk ook gewoon ‘double Dutch gaan’, met zowel een regenjas als een regenbroek. Een compleet regenpak biedt wat meer bewegingsvrijheid in vergelijking met een poncho, en droog blijf je zeker.