Wat is er zo leuk aan sporten in de regen?

Buitensporters draaien hun hand er niet voor om, voor regen. Daar treffen ze dan ook maatregelen voor in de vorm van een waterdichte regenjas en een waterdichte comfortabele sporttas. Inclusief een functionele en sportieve outfit én accessoires. 

Een buitensporter, hoe fanatiek ook, heeft altijd met de weersomstandigheden te maken. Een surfer wil wind, een hardloper liever niet. Een wandelaar wil zon, een tennisser kijkt daar liever niet tegenin. Zo is er altijd wat, maar regen… dat hebben ze liever geen van allen.

Maar wat schetst onze verbazing; een beetje fanatieke buitensporter neemt het regelmatig zoals het is en kleedt zich zo goed mogelijk op regenachtige weersomstandigheden. Met een sportief en dun regenjasje (hardlopers) of juist met een stevig en waterdicht exemplaar zoals een Rains regenjas als er minder explosief gesport wordt. Met name wandelaars houden van dit soort jassen omdat deze optimaal beschermen tijdens lange wandeltochten.

Moet je je voorstellen dat je op een regenachtige dag met een sporttas in de vorm van een rugzak een flinke wandeling wilt gaan maken. Je bent er goed op gekleed, want je bent op de hoogte van wat er nodig is om zo comfortabel mogelijk te wandelen. Zo kies je voor een goed passende sportbh, een functionele en stevige sporttas en een regenjas die waterdicht is. Dit vraagt even om wat meer informatie.

Begin met een goed passende sportbh

Die goed passende sportbh zoals een sportbh Freyasportbh Panache of sportbh Anita, zorgen ervoor dat je geen last van de nek of schouders krijgt. Hoe dat werkt? Een echte sportbh verschilt enorm van een gewone bh doordat de cups veelal naadloos zijn, de schouderbanden breed en van zacht materiaal zijn gemaakt en de sluiting op meerdere manieren is uitgevoerd. Dit moet er allemaal voor zorgen dat de borsten niet gaan schudden ofwel bouncen zoals dat in vaktermen heet. Borsten bewegen namelijk gemakkelijk heen en weer en op en neer, in de vorm van een 8. Dat is slecht voor het borstweefsel. Je kunt je voorstellen dat dat tijdens het sporten en zeker ook tijdens wandelen, onvermijdelijk is. Mits je een sportbh draagt. Die kan het bouncen tot wel 78 procent verminderen. Het laat zich raden dat je eigenlijk niet zonder sportbh op pad kan.

Kies een functionele en sportieve sporttas van Thebagstore

De stevige sporttas is een ander aspect van het wandelen door weer en wind. Als het regent kies je te allen tijde voor een waterdichte sporttas, in de vorm van een rugzak. Let er goed op dat ook deze schouderbanden stevig en breed zijn en dat ze gewatteerd zijn. Dat draagt het meest comfortabel en door deze schouderbanden perfect af te stellen wordt het gewicht goed over de rug verdeeld. Dit voorkomt pijn in de rug en de schouders. Groot hoeft die sporttas niet te zijn, maar wel goed uitgerust om in ieder geval een flesje water, sleutels, smartphone, en wat je verder op je toch mee wilt dragen, met je mee te nemen. En het oog wil natuurlijk ook wat, dus kies je voor een sportief exemplaar die voor het uitzoeken zijn bij Thebagstore.nl.

Creëer een mooie set van pasjeshouder en sporttas

Eenmaal een sporttas dames gevonden, dan is het handig om daar ook een pasjeshouder bij aan te schaffen. Het is als een fraaie portemonnee met voldoende ruimte voor betaalpasjes. Zo houd je pasjes veilig bij elkaar in je rugzak en kun je onderweg nog eens lekker ergens een versnapering kopen of een terrasje pakken. Al dat sporten moet wel leuk blijven. Een pasjeshouder dames is bij Pasjeshouder.nl verkrijgbaar. Vaak van hetzelfde merk als de sporttas zodat je een mooie set kunt samenstellen.

Een waterdichte regenjas is een musthave

Dan de regenjas, die we al eerder noemde. Een regenjas dames is een musthave voor wie regelmatig uit wandelen gaat. Maar dat niet alleen. Zo’n jas is natuurlijk ook uitermate geschikt voor andere activiteiten in je vrijetijd of als je naar het werk gaat. Zeker als je dat dagelijks op de fiets doet. In al deze gevallen moet zo’n regenjas goed waterdicht zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk, waterdicht?

Een goede waterdichte regenjas heeft een hoge waterkolom. De waterkolom staat voor de hoeveelheid druk die het materiaal aankan totdat het gaat doorlekken. Dit wordt uitgedrukt in millimeters. Hoe hoger het getal ofwel de waterkolom, hoe meer druk de stof aankan en hoe meer waterdicht de stof is.

Dit wordt tot op de millimeter getest. Op een stukje stof van een vierkante centimeter wordt een cilinder gezet, die langzaam volloopt met water tot er één druppel door de stof heen sijpelt. De hoogte die het water op dat moment in de cilinder heeft bereikt, is de waterkolom.

Ga voor een jas met een hoge waterdichtheid van Regenjas.nl

Een waterkolom tussen de 0 en 1000 millimeter betekent dat de jas waterafstotend is. Het houdt tot op zekere hoogte het vocht op afstand, maar waterdicht is de jas dan niet. Een lichte bui kan het aan, maar meer ook niet. Bij een waterkolom tussen de 1000 en 5000 millimeter is de jas waterdicht. Een flinke stortbui kan echter nog wel roet in het eten gooien, dan gaat de jas na een tijd toch doorlekken. We komen meer in de goede richting bij een waterkolom tussen de 5000 en 15000 millimeter. In dit geval heb je een volledig waterdichte jas te pakken. Met een waterkolom tussen de 15000 en 30000 millimeter praten we over een topregenjas, die zelfs onder hoge druk niet doorlekt. Zou je de jas onderdompelen dan nog zou de stof waterdicht blijven. Is de waterkolom hoger dan 30000 millimeter dan is er sprake van een materiaal dat eigenlijk niet gaat lekken. De stof is absoluut waterdicht.

Of dat benauwend werkt? Nee hoor. De regenjas dames, zoals die je koopt bij Regenjas.nl zijn van een hoge kwaliteit en gemaakt van ademend materiaal zodat transpiratievocht zijn weg naar buiten vindt. Om kleding waterdicht maar tegelijk dampdoorlatend te maken, maken fabrikanten gebruik van een membraan of een speciale coating. Een membraan is een dunne vlieslaag met poriën. Zo’n porie is veel kleiner dan een waterdruppel, maar wel groot genoeg om een molecuul waterdamp (zweet) door te laten. Zo kan de stof waterdicht en toch ademend zijn. De meeste regenjassen zijn ook nog eens voorzien van gelaste of getapte naden en waterafstotende ritsen. Dat maakt zo’n jas nog eens extra bestand tegen regen en is daarmee volledig waterdicht.

Ben jij een buitensporter die lak heeft aan een regenbui, en houd je het bij wandelen of een andere minder explosieve sport dan is een goede sporttas in de vorm van een rugzak en een waterdichte regenjas een must om in je garderobe te hebben. Bij een sportbh denken veel vrouwen aan fanatieke sporten, maar zelfs tijdens rustiger bewegen is een zo’n sportieve bh onmisbaar.