Wat kost een regenjas? 

Regen, daar ontkomen we in Nederland helaas niet aan. Regen valt hier vaker dan een leuke grap in een vergadering. Maar geen zorgen, met de juiste regenjas blijf je lekker droog en zie je er ook nog eens lekker hip en stijlvol uit. Laten we eens kijken naar de verschillende prijsklassen in de wereld van regenjassen. 

Goedkope regenjassen: fijn voor je portemonnee, maar let op!

Wil je graag zo voordelig mogelijk uit dan kan je terecht bij retailers zoals Hema. Een regenjas van de Hema kost zo’n zestig euro. De regenjas is voorzien van een coating, maar verwacht niet dat de jas ademt en lang meegaat bij regelmatig gebruik. Voor incidenteel gebruik is het best oké, maar ben je van plan om de regenjas vaak te gaan dragen dan kan je beter op zoek naar wat anders. 

Middenklasse regenjassen: meer kwaliteit 

Als je op graag een regenjas wilt die een stapje verder gaat in kwaliteit en comfort, dan zit je goed in de middenklasse. Hier vind je regenjassen met een ademende coating, die doorgaans rond de tachtig euro kosten. Wil je investeren in een kwalitatieve regenjas dan kan je kiezen voor een regenjas met een tweelaags membraan. Jazeker, twee lagen van bescherming! Maar wees voorbereid op een iets hoger prijskaartje, ergens tussen de 150 en 300 euro.

Hoge klasse regenjassen: voor de buitenmens 

Als je echt de crème de la crème wilt, dan moet je gaan voor een regenjas met een drielaags membraan. Inderdaad, drie lagen van bescherming, wat een luxe. Maar, en hier komt het, dit niveau van topkwaliteit heeft een prijskaartje. We hebben het over minstens 250 euro en er zijn zelfs regenjassen die meer dan 500 euro kosten. Zorg ervoor dat je de jas goed onderhoudt, dan kan je er minstens drie jaar mee voorruit. Dat mag ook wel voor die prijs. 

Welke merken zijn kwalitatief goed? 

Als het gaat om het vinden van een goede regenjas, zijn er een paar merken die eruit springen vanwege hun combinatie van stijl en functionaliteit. Dit zijn onze favorieten: 

Als het gaat om minimalistisch Scandinavisch design, is Rains jouw favoriete merk. Hun regenjassen zijn niet alleen functioneel, maar ook een fashion statement op zich. Op zoek naar luxe en comfort? Say no more, Ilse Jacobsen is het merk waar je naar op zoek bent. Met hun elegante silhouetten voel je je zelfs op een regenachtige dag als een echte dame. 

Tenson staat bekend om zijn technische innovaties en duurzame materialen, waardoor je met een gerust hart elke plensbui trotseert. En voor de milieubewuste kopers onder ons, Faguo en Maium zijn de merken die je zoekt. Zij richten zich op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Ga voor kwaliteit 

Wees nou eerlijk, jij wilt er toch niet uitzien als een verzopen kat die net uit het zwembad is gekomen? Investeer daarom in een regenjas van een gerenommeerd merk. Met een goede regenjas ben je niet alleen beschermd tegen de regen, maar straal je ook zelfvertrouwen uit, zelfs op de meest natte, grijze dagen. Bovendien is je humeur ook nog eens stukken beter wanneer je droog blijft. Wees daarom verstandig en kies voor kwaliteit.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 17