Waterdruppels op witte en zwarte regenjassen

Zwarte en witte regenjassen zijn een hit. We stellen er hier vier aan je voor en leggen gemakshalve ook maar even uit wat een waterdruppel nou eigenlijk is. 

Je staat erbij en kijkt ernaar, en je wordt er nat van. Waterdruppels. Als je er echt bij stilstaat, lijkt het als een wonder van de natuur. Dat is het eigenlijk ook wel. Van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht, is water op aarde het meest rijkelijk aanwezig. Uiteraard in de vorm van zeeën en oceanen, rivieren en sloten. Het komt ook nog eens voor in drie vormen: vast in de vorm van ijs, als vloeistof (water ofwel regen) en als een gas (waterdamp).

Watermoleculen vormen een bol en soms een traan

Water bestaat uit moleculen en die bestaan weer uit atomen. Afhankelijk van het type molecuul hebben ze een zekere vorm. Bovendien bestaan atomen uit een positieve- en een negatieve lading. Er is dus afstoting en aantrekkingskracht. Watermoleculen vormen een bol, en soms een druppel. Vallen ze namelijk als regen uit de lucht, dan krijgen ze de vorm van die druppel ofwel een traan, wat te danken is aan de oppervlaktespanning en de luchtdruk. Snap je het nog? Laten we het zo samenvatten; er staan alle mogelijke krachten op een waterdruppel en in een waterdruppel zelf gaat het ook nogal tekeer. Dit samen creërt de vorm en de dichtheid ervan. 

Wanneer de druppel water kleiner is, oefent de oppervlaktespanning een grotere kracht uit dan die van de luchtdruk, zodat de druppel de vorm van een bol aanneemt. Naarmate de waterdruppel groter wordt, neemt de snelheid waarmee deze valt toe, waardoor ook de kracht waarmee de luchtdruk op de waterdruppel inwerkt toeneemt. Hierdoor wordt de druppel meer afgeplat.

Relaxt door de regen met een original van Maium

Misschien ga je nu anders naar een waterdruppel kijken. Daarentegen blijft het een natte bedoening en kun je je maar beter tegen deze vochtige druppelvormige elementen weren door een fraaie regenjas aan te trekken die waterdicht is. In de off white lange regenjas van Maium, kijkt het toch relaxter naar de regen dan wanneer je een bui zonder een regenjas moet trotseren. Deze ‘original’ van Maium is een musthave voor wie zelfs in de regen er fashionable bij wil lopen. Dit is een prachtjas die zowel door vrouwen als mannen kan worden gedragen. 

Regen op afstand met een Rains regenjas in cement-kleur

Ook Rains biedt zo’n geweldenaar aan, alhoewel ze de kleur niet off-white maar als ‘cement’ duiden. Het is eveneens een lange regenjas die doorgaat voor unisex en alle eigenschappen heeft om de regen op afstand te houden. Gemaakt van polyester, waterdicht en met eveneens waterdichte naden. De Rains long jacket is een prachtjas. 

Hoge waterdichtheid van de Rains ‘trenchcoat’ 

Heb je liever een zwarte jas dan is de Rains curve jacket in zwart een aanrader. Een regenjas die qua design is afgeleid van de trenchcoat doet het altijd goed. Met de ceintuur trek je de jas stevig om je middel. De jas heeft een fijne lengte en een capuchon die goed afdekt. Natuurlijk met de bekende hoge waterdichtheid van een Rains product. Deze regenjas is een topper, met een vrouwelijke snit. 

Veelzijdige Maium regenjas in zwart

Heb je graag een dikke en gevoerde regenjas? Die tref je bij Maium. De Maium puffer black is een dijk van een waterdichte en gevoerde jas die jaren meegaat. Een fantastische lengte (lekker lang) en zo gecreëerd dat je deze in een handomdraai over het stuur van je fiets legt zodat je benen ook droog blijven. Op de scooter werkt dit trouwens ook geweldig. Een veelzijdige jas dus. Meerdere functies en voor beide sexen geschikt. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97