Welke regenjas past bij jou?

Er zijn een aantal dingen in het leven die je zeker weet. Een van die dingen is dat het in Nederland op een gegeven moment gaat regenen. Of het nou een flinke zomerse plensbui is of van dat grijze, druilerige weer dat een heel herfstseizoen kan duren; je zult op een bepaald moment naar buiten moeten, de regen in. Met een goede regenjas is dat gelukkig helemaal geen straf! Maar welke regenjas past nou het beste bij jou?

De klassieker

Iedereen kent de klassieke regenjas wel, of heeft hem zelfs vroeger gedragen. De knalgele regenjas die ook wel ‘oilskins’ of ‘slickers’ werden genoemd waren onderdeel van de outfit van vissers die met boten de zee op gingen. De gele kleur werd gekozen vanwege de zichtbaarheid. Maar deze regenjas komt ook veelvuldig voor in films (denk maar eens aan It, of Singin in the rain) en heeft de afgelopen jaren een echte comeback gemaakt, want de gele regenjas is ook tegenwoordig vaak in het straatbeeld te zien. Met een klassieker zoals de gele regenjas zit je eigenlijk altijd goed. Of je nou jong of wat ouder bent, ongeacht je pronouns, en of je nou wel of niet met de laatste mode bezig bent. Aan de klassiekers kun je overigens ook de zwarte, donkerblauwe en kaki regenjas toevoegen als geel niet zo je kleur is.

Voor de klimaatactivist

Als je de aarde graag wilt beschermen sta je niet alleen vaak in de regen te demonstreren, maar wil je natuurlijk ook duurzame keuzes maken. Gelukkig kun je stijl en een goed geweten eenvoudig combineren wanneer je kiest voor een duurzame regenjas, bijvoorbeeld van Maium. De trendy regenjassen van dit Amsterdamse merk zijn namelijk gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Bijkomend voordeel? Je tovert ze zo om in een poncho zodat je onderweg op de fiets naar de volgende klimaatactie ook kurkdroog blijft.

Voor de koukleum

Ben jij zo iemand die het altijd koud heeft? Zou je eigenlijk het liefst gehuld in een dikke slaapzak naar buiten gaan, als je al naar buiten moet? Nou, dat kan! Althans, met een lange waterdichte pufferjas, bijvoorbeeld van het innovatieve merk Rains, heb je in ieder geval het gevoel alsof je een lekkere warme slaapzak om je heen geslagen hebt. Maar het is toch echt een hippe jas waar we het hier over hebben. En niet alleen eentje die heerlijk comfy is, maar natuurlijk ook waterdicht.

Voor de lange mensen

Nederlanders zijn nog steeds het langste volk ter wereld. Handig wanneer je iets moet hebben uit het bovenste rek in de supermarkt, maar onhandig wanneer je een standaard regenjas aan hebt die te klein is voor je bovenlijf of waarin je alsnog nat wordt als je in beweging bent. Het is eigenlijk heel logisch, lange mensen hebben een lange regenjas nodig. Lang betekent in dit geval zeker geen vormloos stuk stof, maar kan getailleerd zijn, in een mooie A-lijn of in de vorm van een vette cape. Stap je droog en stijlvol door de regen met je lange benen.

Voor de trendsetters

Wat trendy is, is natuurlijk aan verandering onderhevig. Maar wat je wel kunt zeggen is dat trendsetters vooroplopen en durf hebben. Zij stampen door de plassen in bijvoorbeeld een doorzichtige regenjas zodat hun hippe outfit eronder nog zichtbaar is. Of semi doorzichtig, waardoor je een soort sneakpeek krijgt. Spannend! De trendsetter kiest vaak voor net iets anders. Een kek printje of juist een uitgesproken kleur. Tussen alle hippe regenjassen op Regenjas.nl wordt het nog lastig kiezen voor de echte modeliefhebber.

Voor de natuurliefhebber

In tegenstelling tot de trendsetter kiest de natuurliefhebber juist eerder voor een natuurlijke, onopvallende kleur. Maar qua trend hoeft hij of zij echt niet in te leveren. Want met een bosbruine parka regenjas kun je prima de natuur in om vogels of ander wildlife te spotten, maar hij misstaat ook niet op Oerol of in de supermarkt.

Voor de fervent fietser

Laat jij de auto liever staan of ben je op je tweewieler aangewezen? Dan is een regenjas niet alleen een fashion statement, maar vooral een praktische noodzaak. Maar als je onverwacht in een bui terecht komt is het zo’n gedoe om je regenbroek aan te trekken dat je het er vaak maar bij laat zitten, met een kletsnatte broek als gevolg. Met de regenjas van Maium hou je ook de beentjes lekker droog, want in een handomdraai heb je die regenjas getransformeerd tot een handige poncho die je over je fiets kunt draperen zodat je droog op je bestemming aan komt.

Bij Regenjas.nl vinden wij dat niemand met een nat pak door de dag hoeft. Zit jouw regenjas hier nog niet tussen? Check dan vooral de rest van onze collectie eens of speur eens in de sale!

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97