Welke regenjas past het beste bij mijn figuur?

De regenjas is niet meer de vormloze hobbezak zoals je hem vroeger van je moeder aan moest. Van het meest ongewilde kledingstuk is de regenjas veranderd naar een stijlicoon, een fashionstatement; een hartstikke hippe en praktische jas die je het liefst elke dag draagt. Maar om die trendy waterdichte jas echt goed tot zijn recht te laten komen, net als jouw figuur, is het slim om er eentje te dragen die past bij jouw lichaamsvorm. Maar welke regenjas past nou het beste bij jouw figuur?

Welke regenjas past het beste bij een zandloperfiguur

Het zandloperfiguur is voor veel mensen hét figuur dat ze graag zouden willen hebben. Niet alleen is het een figuur dat je veel terugziet bij modellen en actrices, maar dames die gezegend zijn met een zandloperfiguur hebben daarbij ook het geluk dat eigenlijk ieder kledingstuk mooi staat. Tja, het leven is soms niet eerlijk. Heb jij dit figuur dan kun je werkelijk elke regenjas uit onze collectie dragen. Maar waarom zou je dat mooie figuur niet juist extra benadrukken met een mooie getailleerde regenjas met klassieke trenchcoat vibe? Combineer met mooie hoge laarzen of hoge hakken en het filmstergehalte is torenhoog!

Welke regenjas past het beste bij een appelfiguur?

Dames met een appelfiguur hebben vaak mooie vrouwelijke rondingen, en dan met name bij het bovenlichaam. Punten waar vrouwen met een appelfiguur vaak blij mee zijn, zijn hun volle borsten en slanke benen. Minder blij worden ze van hun minder gedefinieerde taille en buikje dat vaak ook wat boller is. Met een appelfiguur doe je er goed aan om de aandacht te vestigen op je positieve punten. Kies dus bijvoorbeeld voor een korte regenjas om je elegante benen extra te benadrukken. Wel goed om te bedenken dat je bij een fietstocht in een flinke bui ook een regenbroek nodig hebt als je een korte regenjas draagt. Tegenwoordig is dit gelukkig geen veel te grote hobbezak meer, maar een broek waarin je benen ook nog steeds mooi uitkomen. 

Welke regenjas past het beste bij een peerfiguur

Het peerfiguur is eigenlijk bijna het tegenovergestelde van een appelfiguur. Dames met een peerfiguur hebben een smal bovenlichaam met kleinere borsten en een onderlichaam dat juist breder is. De taille en meestal platte buik zijn hier juist de eyecatchers. De bovenbenen en de bilpartij zijn meestal juist voller. Om een fijne balans te krijgen tussen je boven en onderlichaam doe je er goed aan om te kiezen voor een getailleerde trenchcoat regenjas. Draag daaronder een trui of jasje met schoudervulling om van boven iets breder te lijken, en met het accent op de taille lijkt je onderlichaam beter in verhouding. 

Welke regenjas past het beste bij een aardbeifiguur (of omgekeerde driehoek)

Brede schouders, dat hebben dames die een aardbeifiguur, ook wel de omgekeerde driehoek genoemd, hebben. Deze dames willen de aandacht dus juist afleiden van de schouderpartij en het bovenlichaam, en het accent leggen op het onderlichaam. Of het bovenlichaam smaller laten lijken. Dan kun je bijvoorbeeld doen door een regenjas te dragen met zichtbare knopen over de lengte. Hierdoor lijkt je minder breed. Hetzelfde effect bereik je met een zichtbare rits over je bovenlichaam, zoals bij deze stijlvolle regenponcho van MAIUM

Welke regenjas past het beste bij een plankfiguur?

Kleine borsten, lange benen, weinig billen. Dames met een plankfiguur zijn vrij recht en plat, vrouwelijke rondingen zijn vaak minder duidelijk aanwezig. Wil je die vormen toch accentueren dan doe je dat door een taille te creëren, met een elegante getailleerde regenjas. Ook een regenjas met een mooie A-lijn doet het goed om een vrouwelijker silhouet tot stand te laten komen.  

Wat je figuur ook is, bij Regenjas.nl vind je altijd een goed passende, waterdichte regenjas die jouw figuur het beste doet uitkomen. Past het toch niet, dan kun je je regenjas binnen 14 dagen retourneren. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97