Welke regenjas trek je aan bij het NK Tegenwindfietsen?

Het NK Tegenwindfietsen is niet zomaar een wedstrijdje. Het is ieder jaar weer spannend of deze gehouden kan worden. Als het doorgaat staat er sowieso een flinke bries en waarschijnlijk valt er ook een drup regen. Regenjas aan dus. Wees voorbereid!

Nederlanders kennen de elementen als geen ander. In een land waar de seizoenen elkaar afwisselen in verschillende weersomstandigheid kennen we maar al te goed het warme zomerweer met af en toe een plensbui, de herfstige miezerige dagen, de stormachtige winterwind en het rustige voorjaar met de vroege ochtenddauw. 

Kies voor een regenjas die in alle seizoenen functioneel is

Al deze weersomstandigheden vragen erom je hierop te kleden. Een regenjas die zowel de regen als de wind op afstand houdt is dan een must. Daar kun je in alle seizoenen plezier van hebben. Zo weer je je goed tegen iedere bui, maar wat schetst onze verbazing; Nederlanders zoeken soms bewust het meest barre weer op. Dat is onder meer het geval met een zo mogelijk jaarlijks terug kerende wedstrijd tegen de wind in fietsen. 

Trappen bij minimaal windkracht 7

Het is een wedstrijd voor echte bikkels, op heel gewone fietsen. Het NK Tegenwindfietsen betreft negen kilometer over de Oosterscheldekering. Er moet minimaal windkracht 7 staan en je moet recht tegen die wind in trappen. En wedden dat het dan ook nog eens regent!  

Het wordt sinds 2013 georganiseerd. Het is voor individuele fietsers, maar er bestaat inmiddels ook een ploegentijdrit. In geen enkel geval fiets je op geavanceerde fietsen met versnellingen of zelfs maar een e-bike. De organisatie deelt gewone fietsen uit, stuk voor stuk dezelfde standaard herenfietsen. Fietsen zonder versnellingen en een terugtraprem. Daar moet je het mee doen. 

Er kunnen tweehonderd individuele fietsers meedoen en 25 ploegen van vier fietsers. Deelnemers starten dertig seconden na elkaar en degene met de snelste tijd wint. Dit jaar vond het NK Tegenwindfietsen, wat inmiddels het Eneco NK Tegenwindfietsen heet, plaats op 6 februari. De wind waaide uit de juiste hoek en er stond een windkracht van minstens 7. Keihard trappen dus. De mannelijke winnaar van 2022 deed er ruim 20 minuten over, de vrouwelijke winnaar ruim 23 minuten. 

Geen lange regenjas, maar een wind- en waterdicht jack van Rains

Het laat zich raden dat je je hier goed op moet kleden. Of je er een trendy lange regenjas bij aantrekt zoals je deze aantreft op regenjas.nl is de vraag. Wat wel geweldig kan helpen om regen en wind te trotseren is het kortere regenjack van regenjas.nl zoals de Rains Storm Breaker. Een dijk van een jas. Waterdicht, winddicht en goed ademend. Heerlijk en comfortabel om te dragen. Super om hiermee door de harde wind te fietsen.  

Je wordt niet nat tijdens het fietsen in de poncho van Maium

Een andere mogelijkheid is de Maium poncho. Je bouwt deze jas zo om naar een poncho voor over het stuur. Of dat de manier is om een wedstrijdje tegen de wind in fietsen te winnen, is de vraag, maar met deze jas raakt de regen je in ieder geval nauwelijks. Goed om te weten: de jas is gemaakt van 77 gerecyclede petflessen. Dat is dan wel weer mooi meegenomen. 

Ga vast trainen in een goede regenjas van regenjas.nl

Wie interesse heeft in het NK Tegenwindfietsen moet de berichten in de gaten houden. Drie dagen van tevoren weet de organisatie of het door kan gaan. De voorspelling is dan een windkracht harder dan windkracht 7 en op de Oosterscheldekering moet je recht tegen de wind in kunnen trappen. Zin in? Dan is het aan te raden om er vast voor te gaan trainen. Je regen- en windjack aan en gaan. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97