Zo kies je een regenjas

Vroeger had je eigenlijk weinig keus. Als je een regenjas nodig had ging jij (of je moeder) naar een winkel als de Hema of Zeeman, om daar een goedkope regenjas te kopen. Zo eentje die in een heel klein pakje zat, zodat je hem mee kunt nemen naar school. Vaak waren deze regenjassen donkerblauw of zwart, zat er totaal geen vorm in en maakten ze een vreselijk krakerig geluid. En om het compleet te maken zweette je je er helemaal kapot in als je hem aanhad. Wat je dan ook niet deed, want wie wil er nou gezien worden in zo’n ding. 

Maar oh how the times have changed! En gelukkig maar! Want tegenwoordig hoef je je helemaal niet meer te schamen wanneer je een regenjas draagt. Sterker nog, mensen zullen het niet eens in de gaten hebben, dat jij een regenjas draagt. Zo goed zien ze er uit. Het enige nadeel? Dat maakt het een stuk lastiger om er eentje te kiezen. Want ze zijn allemaal zo leuk! Hieronder vind je dus wat tips om de beste regenjas voor jou te kiezen.

Kies een regenjas die bij je lichaamsvorm past

Ja, de lange outdoorjas is helemaal hip. Het lijkt wel alsof bijna iedereen met zo’n lekkere warme, lange regenjas rondloopt. Hoewel het natuurlijk gaaf is om met trends mee te doen, is het wel belangrijk dat je bij het kiezen van een regenjas rekening houdt met je lichaamsvorm en lengte. Ben je klein van stuk, dan is zo’n lange regenjas niet zo’n goed idee, want daar verzuip je dan helemaal in.
Kies dan liever voor een kort regenjack, eventueel gecombineerd met een regenbroek. Daar lijk je niet alleen langer in, maar ook slanker. 

Kies een regenjas die past bij de activiteit

Een heerlijk warme puffer jas tot over je knieën is heerlijk om in weg te kruipen als je in het weekend langs de lijn staat of op de trein staat te wachten. Maar niet wanneer je heuveltjes op moet klimmen tijdens het hiken. En zit je veel in de regen op de fiets? Dan is de MAIUM regenjas een uitkomst, want die verander je in een handomdraai in een praktische poncho die je over je fiets kunt gooien, zodat je al fietsend droog blijft. Kortom; denk eerst even na voor welke activiteiten je de regenjas (het meest) gaat gebruiken, en vraag je dan af of hij daar geschikt voor is, of dat er een regenjas beter past.

Kies een regenjas die past bij het seizoen
De regenjassen op Regenjas.nl zijn allemaal gemaakt van hoogwaardige, ademende materialen, om te voorkomen dat je onder je jas helemaal klam wordt. Maar wanneer jij tijdens een warme zomer een gevoerde regenjas gaat dragen, zal je alsnog vrij zweterig worden. Want dat is gewoon te warm. Wil je in de winter lekker warm en droog blijven, dan is de gevoerde regenjas ideaal. In de warmere seizoenen kies je liever voor een luchtiger en lichter exemplaar. 

Een duurzame regenjas

Ook niet onbelangrijk, gezien de klimaatcrisis waar we middenin zitten; een regenjas die gemaakt is met liefde en aandacht voor de planeet en alles wat daarop leeft. Past dat ook goed bij jou? Dan is het slim om in de collectie van de groene regenjasmerken MAIUM en RAINS te neuzen, die regenjassen maken van gerecyclede materialen. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 13