Zomerjassen trends voor 2024

We zitten nog in het staartje van de winter en misschien lijkt de zomer nog wel heel ver weg. Toch is de modewereld alweer helemaal klaar voor de warmere seizoenen van het jaar. Op de catwalk hebben we alle nieuwste trends op het gebied van lente/zomerjassen alweer voorbij zien komen. Benieuwd of jij deze trends nog in je kast hebt hangen of dat het misschien toch tijd wordt voor iets nieuws? Lees dan vooral verder. 

De bruine jas

Hoewel ook knallende en opvallende kleuren dit jaar trendy zijn, maakt de bruine jas een echte comeback dit lente- en zomerseizoen. Bruin associeer je wellicht meer met de herfst dan de zomer. En de bruine jas was inderdaad ook afgelopen herfst al erg populair. Dus dat zet zich gewoon lekker door in de volgende seizoenen. Of je nou kiest voor een leuk bruin leren jasje, een van  katoen of met een fijne vintage ribstof; het kan allemaal. Wil je zeker weten dat jij in je bruine jas ook lekker droog blijft en warm tijdens de nog frisse lentedagen, dan is de bruine MAIUM regenjas een uitkomst. Bovendien volg je dan meteen de volgende trend van 2024.

De lange jas

Natuurlijk zijn dit jaar jassen van allerlei lengtes trend, maar de lange jas gaan we veel terugzien. Zowel de heren als de dames kiezen steeds vaker voor een lange of oversized jas. Dat heeft natuurlijk als voordeel dat je er lekker warm in blijft en mocht het gaan regenen is er meer van jou bedekt. Daarom zie je in de collectie van Regenjas.nl ook een groot aantal lange regenjassen terug. Deze jassen zien er overigens helemaal niet uit als regenjassen, maar kun je prima dragen als je dagelijkse jas. Lekker hip dus!

De trenchcoat maar dan anders

In het verlengde van de lange jassen trend ligt de trenchcoat trend. Maar dan wel het liefst met een leuke twitch. Laat dat maar aan Ilse Jacobsen over, want een trenchcoat die waterdicht is, elegant en verleidelijk. Die willen we allemaal wel dragen, toch? In het straatbeeld ga je de trenchcoat dan ook steeds vaker tegenkomen. Maar dan wel met iets extra’s zoals schoudervulling of een extravagante cape. Zo krijgt de trenchcoat een nog exclusievere en luxueuze uitstraling. Net zoals de Ilse Jacobsen trenchcoat, die daarnaast ook nog eens lekker praktisch is. 

Leren jassen

Als je vader of moeder nog een oud leren bikerjack op zolder hebt liggen, dan is dit hét moment om het in te pikken, want de leren jas is weer helemaal hot deze lente en zomer. En dan het liefst een leren jas met retro colorblocking, waardoor de jas een lekkere sportieve en stoere look krijgt. Let er wel even op dat een leren jas niet de ideale jas is tijdens een plensbui. Dan is het toch verstandig om een van de stoere jassen uit onze collectie aan te trekken zoals die van Tenson.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 24