Kamperen in de regen is geen probleem met deze vijf tips

Heb je vaker gekampeerd dan weet je er alles van: kamperen in de regen kan een hele strubbeling zijn. Maar wanneer je je goed voorbereid hoeft slecht weer geen spelbreker te zijn. Wij hebben vijf handige tips voor jou waardoor jij volop kan genieten van je kampeeravontuur. 

1. Kies de juiste regenkleding 

Een goede regenjas en regenbroek zijn onmisbaar wanneer je gaat kamperen. Investeer in kwalitatieve regenkleding die waterdicht en ademend is, zodat je droog blijft en tegelijkertijd comfortabel kunt bewegen. Kies bijvoorbeeld een regenjas met een verstelbare capuchon en afsluitbare zakken om je spullen droog te houden. Een regenbroek met verstelbare pijpen zorgt er voor dat er geen water naar binnen sijpelt. 

2. Zorg voor een waterdichte tent 

Dit is misschien een open deur, maar een waterdichte tent is natuurlijk echt iets wat je moet hebben wanneer je gaat kamperen. Controleer daarom voor vertrek of je tent nog in goede staat verkeert en behandeld is met een waterafstotende spray. Zorg ervoor dat de naden goed zijn afgedicht en gebruik een grondzeil om het binnendringen van vocht te voorkomen. Bij hevige regenval is het handig om je tent op een hoger gelegen plek neer te zetten. Zo stroomt het water niet zo snel je tent in. 

3. Houd je spullen droog 

Niets is vervelender dan natte kleding, slaapzakken en wat te denken van elektronica? Gebruik daarom waterdichte zakken om kleding en andere waardevolle spullen droog te houden. Wikkel je slaapzak in een waterdichte hoes en doe je mobieltje in een waterdichte hoes. Tip: neem absorberende handdoeken mee. Deze kan je gebruiken om overtollig vocht van je spullen af te vegen, mocht er toch water op zitten. Daarnaast zijn ze handig om jezelf mee af te drogen. 

4. Maak het binnen gezellig 

Wanneer het buiten regent is het fijn om een gezellige binnenruimte te creëren in je tent. Neem spelletjes, boeken of een draagbare radio mee om jezelf en je gezelschap te vermaken. Hang wat sfeervolle lampjes op en zorg ervoor dat je lekker kan zitten. Neem iets lekkers mee, zoals chocola of chips. En wat dacht je van een  thermofles met hete chocolademelk of een heerlijk kopje thee. Verwen jezelf met wat lekkers, maak het knus en geniet van de regen die tegen je tentdoek aantikt. 

5. Vergeet je regenlaarzen en regenhoed niet! 

Ga niet zonder regenlaarzen op pad, want dat vergeef je jezelf nooit weer. Deze moet je echt bij je hebben tijdens regenachtige kampeeravonturen. Met regenlaarzen kun je zonder zorgen door modderige paden wandelen en droog blijven, ze bieden ook extra grip en bescherming voor je voeten. Kies daarom voor regenlaarzen met een stevige zool en goede grip, zodat je niet uitglijdt. Kies voor laarzen die waterdicht zijn, zodat je voeten droog blijven. Vergeet niet om een paar extra sokken mee te nemen, voor het geval je toch natte voeten krijgt. 

En wat dacht je van een regenhoed? Deze houdt niet alleen je hoofd droog, maar voorkomt ook dat regen in je gezicht terechtkomt. Zo kan je volop genieten van de buitenlucht, zelfs tijdens een regenbui. Kies voor een regenhoed met een brede rand, zodat het ook je gezicht beschermt tegen regendruppels die van alle kanten komen. Met al deze tips ben je klaar voor het avontuur, ongeacht het weer!  

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97