Regenbroek of paraplu?

Regen, je ontkomt er niet aan, soms moet je toch echt naar buiten en de regen trotseren. En dan komt de vraag: regenbroek of paraplu? Het voelt als kiezen tussen twee kwaden: met een regenbroek zie je er voor je gevoel uit als een wandelende vuilniszak en met een paraplu ben je continue bezig om hem goed in de lucht te houden en zie je niet eens meer waar je loopt. Wat is nou eigenlijk de beste keuze? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van beide opties en wie weet komen we onderweg nog tot een hele logische oplossing! 

Voor- en nadelen van de regenbroek 

We starten met de regenbroek. Het voordeel van een regenbroek is dat je onderlichaam helemaal droog blijft, zelfs wanneer het keihard regent. Dat kan handig zijn als je langere tijd buiten bent, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Daarnaast kan een regenbroek ook praktisch zijn als je op de grond moet zitten, zoals bij een picknick of met kamperen. 

Helaas is het niet de meest modieuze keuze. Ook voelt het dragen van een regenbroek niet voor iedereen comfortabel aan. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze in een gigantische plastic zak rondlopen. Toch zijn er tegenwoordig genoeg mooie en comfortabele opties beschikbaar. 

Voor- en nadelen van de paraplu 

Het grootste voordeel van een paraplu is dat het je droog houdt zonder dat je je hele outfit hoeft te bedekken. Bovendien zijn er talloze verschillende kleuren, patronen en stijlen beschikbaar, zodat je er altijd eentje kan vinden die bij jouw stijl past. Daarbij kan een paraplu je beschermen tegen de zon en is hij gemakkelijk mee te nemen en snel te openen wanneer je het nodig hebt. 

Er zijn helaas ook nadelen. Ten eerste moet je de paraplu goed vasthouden, zeker als het flink waait. Voordatje het weet blaast de wind je paraplu omver. Met een beetje pech breekt hij stuk in een windvlaag. Ook zit het ding in de weg op drukke plekken zoals op straat of in een stadion. Het kan dan anderen in de weg zitten. Verder kan een paraplu onhandig zijn als je andere spullen bij je hebt die je droog wilt houden, zoals een tas of boodschappen. 

Weet je het niet? Experimenteer! 

Zit je nog steeds in dubio? Waarom dan niet allebei? Draag een regenbroek en neem een paraplu mee. Zo heb je het beste van beide werelden. Eigenlijk een hele logische oplossing. Of kijk eens naar andere opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een poncho? Met een poncho heb je meer bewegingsvrijheid en blijf je helemaal droog. Kies wat jij fijn vindt. Heb je geen probleem met het dragen van een regenbroek, doe dat dan. Is een paraplu meer jouw ding? Ook prima. Er zijn oplossingen genoeg om droog te blijven wanneer je overvallen wordt door de regen. Probeer verschillende opties uit en ontdek wat voor jou het beste werkt. Laat je sowieso niet tegenhouden door een beetje regen en ga er op uit en geniet van de dag. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97