Team regenpak of Team regenjas?

Was het maar zo makkelijk als team Edward of team Jacob (Edward, obviously) maar nee. Het is nog best lastig om een keuze te maken. Want zowel alleen een regenjas als een regenpak heeft voor-en nadelen. Als jij nog op de wip zit en niet kunt kiezen, zetten we in dit blog even voor je op een rijtje wat de pro’s en con’s zijn van beide teams.

De voordelen van een regenpak

Nou, om maar meteen met de open deur te beginnen: wanneer je een regenpak draagt blijf je van top tot teen droog! Geen plakkerige, klamme of zelfs zeiknatte broek als je overvallen wordt door een bui. Dat maakt het regenpak tot de perfecte oplossing tegen regenachtig weer. Met name wanneer jij tijdens die neerslag op de fiets zit. Want waar je lopend nog wel redelijk droog kunt blijven met alleen een regenjas, als je op de fiets zit en geen tijd hebt om te schuilen word je met alleen een regenjas alsnog voor de helft nat.
Een regenpak is dus ideaal voor fietstochtjes door de regen. Maar ook wanneer je graag lekker actief bent buiten is een regenpak een uitkomst. Want het maakt niet uit hoe lang je loopt, waar je loopt of je gaat zitten. Je blijft altijd warm en droog. Bovendien is het regenpak anno 2024 een stijlvolle keuze, want het gaat om trendy outdoor kleding die er niet alleen goed uitziet, maar ook nog eens heel comfortabel draagt. Sportief en met een mooi model, voor zowel dames als heren. Als droog blijven jouw prio is, dan is de keuze heel makkelijk: Team regenpak!

De nadelen van een regenpak

Als je kiest voor een goedkoop regenpak van mindere kwaliteit, dan is een overduidelijk nadeel dat het vaak gemaakt is van niet ademend materiaal. Met als gevolg dat je nog steeds nat wordt, maar dan van het zweet dat nergens naar toe kan. Een ander nadeel is dat je echt een pak aanhebt. In sommige gevallen trek je dit aan over je kleding heen, maar je kunt ook regenkleding dragen die precies dat is, kleding. Dat betekent wel dat je het niet even uit kunt trekken, bijvoorbeeld als je tijdens het wandelen ergens iets gaat eten of drinken. En het betekent ook dat je het eerst aan moet trekken, als het begint te regenen en je draagt je regenkleding nog niet. De regenpakken van Tenson die je vindt op Regenjas.nl zijn echter zo comfortabel en goed, dat je ze gewoon aan kunt trekken bij elke buitenactiviteit waar je verwacht nat te worden. 

De voordelen van een regenjas

Het grote voordeel van een regenjas is dat je hem zo van de kapstok afpakt en aantrekt. Het voordeel van de regenjassen op Regenjas.nl is dat ze stuk voor stuk zo stijlvol en trendy zijn, dat je ze gewoon als je dagelijkse jas kunt dragen. Het zijn hippe jassen die je graag wilt dragen omdat ze er leuk uitzien. Dat ze je ook nog eens droog en warm houden is helemaal mooi!
Wanneer je een regenjas draagt is dit een onderdeel van je outfit. Je kunt dus nog wel zien wat je er verder bij draagt. Wat regenjassen betreft heb je vaak nog wat meer te kiezen als het om de look gaat. Bij een regenpak is het allemaal vrij hetzelfde, een sportieve look om lekker outdoor mee te recreëren. Bij een regenjas heb je keuze uit verschillende modellen, zodat je echt iets kunt kiezen wat bij jou en je lichaamstype past. Bijvoorbeeld met een mooie trenchcoat die je taille benadrukt of een regenjas met een elegante A-lijn. Logisch dus, kies voor Team regenjas en kies voor stijl!

De nadelen van een regenjas

Het grote nadeel van een regenjas is natuurlijk dat je niet helemaal bedekt bent. Draag je enkel een regenjas, dan is de kans groot dat je broek, rok of jurk alsnog kledder worden. Tenzij je zo’n handige regenjas van MAIUM draagt, die je makkelijk kunt omvormen tot een poncho. Deze slimme regenjas is dan ook ideaal voor het fietsen door de regen, want dan blijven ook je benen gewoon droog! Eigenlijk is er gewoon geen enkele reden dat je nog nat op je plaats van bestemming moet aankomen! 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 17