Ma-vrij: voor 17:00 uur besteld = morgen geleverd

| Gratis verzending vanaf 75,-

Menu

Beroemde regenjassen

september 24, 2022 | Trends

De regenjas speelt in films en muziek regelmatig een rol. Een kleine online zoektocht leert ons dat het woord ‘raincoat’ in meer dan duizend liedjes voorkomt, en ook menig acteur of actrice draagt deze waterwerende jas op glansrijke wijze in hun rol. Beroemdheden worden ook graag gezien in hun regenjas en tegenwoordig is de raincoat een echt stijlitem. Maar welke beroemde regenjassen zijn er die jij ook vinden op regenjas.nl?

De gele regenjas

De yellow raincoat is misschien wel de meest geziene en meest populaire regenjas die er bestaat. Waar hij vroeger om de schouders van stoere Schotse vissers hing, die deze kleur regenjas droegen zodat ze goed te zien waren in de donkere nacht, als de zwarte zee hun schip ervan langs gaf en de regen van alle kanten kwam, zie je nu jong en oud lopen met zo’n vrolijke gele regenjas. Maar de gele regenjas heeft, ondanks zijn zonnige look, voor veel mensen vooral ook een link met de horrorfilm. Dat komt met name door de film It die in 1990 uitkwam en vijf jaar geleden een remake kreeg. Georgie, het schattige jongetje dat op gruwelijke wijze het eerste slachtoffer van It wordt in de film, rent namelijk op dat moment achter zijn papieren bootje aan in de stromende regen én dus in een knalgeel regenjasje. Voor mensen die deze film hebben gezien zal de gele regenjas altijd gekoppeld zijn aan die enge clown. Ook in de donkere serie Dark springt de gele regenjas er uit. Het contrast tussen die gele regenjas en de duistere omstandigheden in dit genre is ook heerlijk uiteraard. Maar ondanks deze ietwat duistere link blijft de gele regenjas de ultieme favoriet. Justin Bieber schreef er zelfs een liedje over. En laten we de gele Jurassic Park regenjas niet vergeten, en die uit de film Singin’ in the rain!

De doorzichtige regenjas

Nog een beroemde regenjas die uit het horror genre komt. In de slasher film draagt het iconische karakter Patrick Bateman een doorzichtige regenjas. Niet om zijn kleding te beschermen tegen een buitje, maar, je raadt het al, om te voorkomen dat er bloedspetters op zijn nette pak komen. De transparante regenjas komt uit de koker van ontwerpster Coco Chanel. En werd in gebruikt in meerdere films. Hierdoor kreeg de regenjas waar je doorheen kunt kijken groot succes, met name in de jaren veertig. Maar ook nu is de transparante regenjas nog populair. Die Franse elegantie die Coco Chanel eraan gaf heeft de jas nog steeds. Het feit dat je de contouren van een lichaam en de outfit die iemand draagt enigszins kunt zien geven de jas iets spannends en ook iets speels.   

Famous blue raincoat

De blauwe regenjas is in Nederland misschien wel de meest voorkomende. Wij nuchtere Hollanders houden doorgaans kennelijk toch niet zo van opvallen. Beroemd is de blauwe regenjas echter wel. Althans, als je je het hebt over de famous blue raincoat, dan zullen veel mensen (ahum, van een bepaalde leeftijd) gelijk denken aan de wereldberoemde Canadese zanger Leonard Cohen die het prachtige nummer famous blue raincoat schreef. Er valt ook wel iets te zeggen voor de blauwe regenjas. Want deze donkerblauwe jassen passen qua kleur eigenlijk bij iedereen. Ga je er mee door het donker dan is een reflectiestripje geen overbodige luxe.