Duurzame regenjassen bij Regenjas.nl

Duurzaamheid wordt voor steeds meer mensen een belangrijke factor wanneer zij een aankoop gaan doen. Gelukkig maar, want bewust consumeren zorgt ervoor dat je ecologische voetafdruk kleiner wordt, wat weer goed is voor het klimaat. De regenjas heeft een slechte reputatie als het om duurzaamheid gaat, want de eerste regenjassen werden gemaakt van de minst duurzame stoffen zoals steenkoolteer en polyamide. Maar sinds de regenjas als mode-item omarmd is zijn er ook mooie en duurzame regenjassen op de markt gekomen. Uiteraard vind je deze bij Regenjas.nl.

De duurzame regenjas van Maium is de perfecte regenjas voor op de fiets

Het sympathieke Amsterdamse regenjassenmerk Maium (wat regen, water of gracht betekent) is ontstaan uit een frustratie over al die nattigheid in ons kikkerlandje. Oprichter Hendrik van Benthem mopperde namelijk wat af wanneer hij voor de zoveelste keer kleddernat aan kwam op een afspraak nadat hij door de regen in onze mooie hoofdstad fietste. Geen enkele regenjas voldeed en daar had hij eindelijk genoeg van. Samen met een oude vriendin, die modeontwerpster geworden was begint hij Maium. Niet alleen verzonnen ze samen de iconische Maium regenjas die je snel in een poncho kunt veranderen zodat je ook op de fiets helemaal droog blijft, zonder een regenbroek aan te trekken, ze wilden dat ook nog eens op een duurzame manier doen. Deze ‘slecht weer experts’, zoals ze zichzelf noemen maakten daarom de modieuze regenjassen van gerecyclede materialen, zoals plastic, in de vorm van PET flessen. Zo streven ze ernaar de komende jaren 5 miljoen PET flessen te recyclen. Hoe cool is dat! Met de dicht gesealde naden kun jij zonder zorgen een fikse bui het hoofd bieden, want ze zijn echt volledig waterdicht. En dierenvrienden kunnen deze regenjas ook rustig dragen, want hij is volledig vegan. 

Onze Maium favoriet; Maium Poncho Cinnamon Stick

Eigenlijk zijn ze allemaal heel erg trendy en natuurlijk praktisch. Maar vanwege de prachtige kleur is de Maium Poncho Cinnamon Stick toch een favoriet. Gemaakt van maar liefst 77 PET flessen is deze poncho hartstikke duurzaam, maar ook vooral ontzettend hip! De kleur en het model zijn lekker unisex waardoor je hem makkelijk kunt delen met familieleden of huisgenoten. Al kunnen wij ons voorstellen dat je hem liever lekker zelf draagt. Want hoe fijn is het om in stijl de deur uit te gaan terwijl je zeker weet dat je droog overkomt. Op de fiets trotseer jij de regen door de poncho uit te vouwen over je stuur. Vergeet ook vooral niet de handig capuchon met klep op te zetten om je kapsel (enigszins dan) in de plooi te houden. 

De regen trotseer je in een duurzame regenjas van Rains

We zijn er toch echt dol op, al die geweldige dingen die uit Scandinavië komen. Die Scandinavische puurheid, dat minimalistische design, we krijgen er wereldwijd maar geen genoeg van. En dat geldt dan ook voor de duurzame regenjas van Rains. Dit regenjassenmerk heeft zijn wortels in Denemarken waar ze continu werken aan een zo duurzaam mogelijke regenjas. Dat doen ze o.a. door er voor te zorgen dat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je regenjas (en dus niet snel weer een nieuwe hoeft te kopen, wat belastend is voor de aarde). Rains staat dan ook van hoogwaardige kwaliteit en ze vertellen je bovendien precies hoe jij het beste voor je Rains regenjas moet zorgen om hem zo lang mogelijk te gebruiken. Voor het maken van de regenjassen gebruikt Rains PU, een materiaal dat aanzienlijk milieuvriendelijker is dan de twee hormoonverstorende alternatieven: PVC en DWR-PFC. Ook is een deel gemaakt van gerecyclede PET flessen en gecertificeerd rubber. Net als bij Maium is ook de Rains regenjas vegan. 

Onze Rains favoriet; Rains Padded Jacket

Wie zegt dat een regenjas altijd een neutrale, saaie kleur moet hebben. Niks daarvan! Het mag best een beetje knallen. Zien ze je tenminste ook goed als jij door een bui fietst. Het mooie van deze duurzame Rains regenjas vinden wij dat je helemaal niet ziet dat dit een regenjas is. Maar toch is het zo! Door zijn trendy look kun je deze gewoon elke dag aan naar school of naar je werk, of wanneer je op een druilerige dag met je skateboard of stuntstep de baan op gaat.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97