FAGUO houdt je droog met de hipste regenjassen

Droog blijven was nog nooit zo modieus! Het wordt bovendien steeds moeilijker kiezen bij Regenjas.nl. Want naast de hippe regenjassen van Maium en Rains vind je bij ons ook regenjassen van het sympathieke merk FAGUO. Hieronder lees je waarom dit jouw nieuwe regenjas moet worden.

Bomen zijn relaxed

FAGUO klinkt als merknaam nogal Chinees en dat klopt want faguo betekent ‘Frankrijk of land van wetten en manieren’. Frankrijk is dan ook het land waar dit hippe merk vandaan komt. Zat jij op je 22ste vooral aan je gameconsole vastgeplakt (of aan je vriend of vriendin), de Franse Nicolas en Frederic richtten op dat moment hun fashion brand FAGUO op. Dat begon in eerste instantie met een sneaker die de twee jongemannen ontwierpen na een uitwisselingsproject met China. Ze wilden echter niet zomaar een sneaker maken, maar eentje die er supercool uitziet én het milieu zo min mogelijk vervuilt. Wat eigenlijk begon als een experiment mondde uit in een alsmaar groeiend, goedlopend bedrijf, want hun sneaker die ze eerst in een oplage van 5000 lieten maken, was binnen twee weken foetsie. Oh, en we vergeten het leukste nog. Voor elke schoen (of ander product) planten ze een boom om hun uitstoot te compenseren. Vandaar ook dat leuke boom-embleem op de regenjas.

Gerecyclede materialen

Naast het compenseren van wat ze uitstoten, probeert FAGUO bij het produceren van hun regenjassen ook rekening te houden met de aarde en de wezens die daarop leven. Zo worden hun producten zoveel mogelijk (voor 80%) gemaakt van gerecyclede materialen zoals PET flessen. Daarnaast stimuleren ze hun klanten om gebruikte producten weer in te leveren, zodat deze of een nieuw leven kunnen krijgen of opnieuw gebruikt worden voor andere producten. Ze gooien dus ook niks weg, maar transformeren de ‘restanten’ weer tot iets nieuws. En ook voor dit blije merk geldt dat de regenjassen voor 100% vegan zijn. 

Regenjassen die op gewone jassen lijken

Alleen al vanwege het duurzame karakter zou je voor de FAGUO regenjas gaan, maar het hippe uiterlijk van de regenjas maakt het helemaal een populaire koop. Neem bijvoorbeeld de FAGUO Gresigne regenjas of de FAGUO Landes regenjas. Deze toffe regenjassen zien er niet eens uit als regenjassen, maar zijn toch waterdicht. Tegelijkertijd dragen ze superlicht en ademend. Dus je ziet niet dat het een regenjas is, maar je voelt het ook niet. En dan zijn ze ook nog eens gemaakt van gerecycled katoen. Deze jassen zijn van hoogwaardige kwaliteit en dus bedoeld om heel lang mee te gaan. FAGUO helpt je daarbij door heel duidelijk aan te geven hoe jij je regenjas moet behandelen om er zo lang mogelijk van te genieten.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97