Helemaal van nu, de oversized regenjas

Hoewel de maten van onze regenjassen variëren van xs tot en met xl, kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor een maatje meer. Een oversized jas is namelijk dit najaar en deze winter een hit. Een big hit! 

Een oversized regenjas is niet meteen een jas die tot op de schoenen hangt, maar wel een grote regenjas, vaak een maatje groter dan je eigenlijke maat, zodat je er met gemak een dikke trui onder kunt dragen. Een colbert past er ook prima onder en misschien wel een andere jas, die nauwer aansluit. Zo kun je lekker combineren en er een speelse combinatie van maken. De oversized jas, zoals bijvoorbeeld een Rains regenjack, is zo’n jas die lekker in het najaar te dragen is met een hoodie eronder en in de winter met je dikste trui. De look? Top! 

Niet alleen dames kiezen voor een oversized regenjas, ook de heren zijn aan zet. Over een colbert is zo’n oversized exemplaar namelijk prima te dragen en de schipperstrui kan er in de vrije tijd weer goed bij. Draagt heerlijk naar het werk en bijvoorbeeld naar je favoriete sportclub. Of je nu de fiets pakt of de auto. Deze regenjas, zoals de Fishtail parka van Rains is supercomfortabel. 

Zo’n oversized jas voelt vooral heel erg fijn. Nooit net te korte mouwen, vaak lekker over de knie vallend en je kunt je er als het ware heerlijk in verstoppen. Het grote voordeel van een oversized regenjas is natuurlijk dat deze zo ruim valt dat je kleding eronder niet nat wordt. Kies je voor een oversized regenjas die in een handomdraai in een poncho verandert dan heb je helemaal een topper te pakken. Of kies eens voor een poncho. Zelfs fietsend deert de regen je dan niet. 

Misschien vraag je je af of je, als je niet zo lang bent, zo’n oversized exemplaar wel kan hebben. Natuurlijk wel! Er is voor iedereen een fraaie oversized regenjas. Vooral als je voor een lang exemplaar kiest, zoals de Maium off-white lange regenjas, wordt je silhouet ook langer. Perfecte keuze dus. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97