REGENJASSEN: STIJLVOL EN FUNCTIONEEL

Regen, regen en nog meer regen. Het lijkt soms alsof het nooit ophoudt te regenen in Nederland. Maar laat de regen je plannen niet in de war schoppen! Met de juiste regenjas blijf je droog en kun je toch genieten van je dag. Maar als je dan toch met de auto naar buiten gaat, vergeet dan niet om je autoverzekering te controleren om er zeker van te zijn dat je voldoende dekking hebt tijdens slecht weer. In dit artikel bespreken we waarom een regenjas een essentieel item is in je garderobe, hoe je de juiste regenjas kunt kiezen en enkele tips om je regenjas te onderhouden.

Waarom een regenjas?

Is je autoverzekering geweigerd? Ga dan lekker te voet, ook in de regen! Laten we eerst even stilstaan bij waarom het zo fijn is om een goede regenjas te hebben. Natuurlijk is het voor de hand liggende voordeel dat het je kleding droog houdt tijdens nat weer, maar wist je dat een regenjas ook een bijdrage kan leveren aan je veiligheid op de weg? Vooral op regenachtige dagen kan het dragen van een regenjas met reflecterende strips ervoor zorgen dat je veel beter zichtbaar bent voor automobilisten en fietsers. Dit kan het risico op ongelukken aanzienlijk verminderen en jou en anderen beschermen.

Hoe kies ik de juiste regenjas?

Je moet allereerst rekening houden met het materiaal waarvan de jas is gemaakt. Gelukkig zijn de meest voorkomende materialen – Gore-Tex, nylon en polyester – allemaal waterdicht en bieden ze uitstekende bescherming tegen de regen. Houd in gedachten dat sommige materialen duurder kunnen zijn dan andere, en dat je moet beslissen welk materiaal het beste bij jouw behoeften en budget past. Als je een duurzame en robuuste regenjas nodig hebt, is Gore-Tex misschien een goede keuze, terwijl nylon misschien meer geschikt is als je een lichtgewicht optie wilt die niet te veel kost. 

Stijl

Als je op zoek bent naar een nieuwe regenjas, dan zijn er veel verschillende stijlen om uit te kiezen. Je kunt gaan voor een parka, een poncho of een trenchcoat, om er maar een paar te noemen. Probeer een stijl te kiezen die past bij je persoonlijke smaak en de gelegenheid waarvoor je de jas wilt gebruiken. Daarnaast is een goede pasvorm essentieel voor een regenjas. Je wilt tenslotte comfortabel en beschermd blijven, zelfs tijdens nat weer. Zorg er daarom voor dat je een regenjas kiest die goed past en voldoende ruimte biedt voor beweging en eventuele extra lagen eronder. En vergeet niet om ook na te denken over eventuele extra functies, zoals ventilatieopeningen, afneembare capuchons en zakken met ritsen. Bedenk welke van deze functie

Hoe onderhoud ik mijn regenjas?

Volg altijd de wasinstructies op het label van je regenjas. Was hem indien nodig met een mild wasmiddel en hang hem te drogen. Zorg er vervolgens voor dat je je regenjas op een droge en geventileerde plaats ophangt om schimmelvorming te voorkomen. Vermijd het opbergen van je regenjas in vochtige ruimtes. Tot slot is het van belang om je regenjas regelmatig te inspecteren op scheuren, gaten en andere beschadigingen. Als je schade opmerkt, repareer het dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat het probleem groter wordt. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je regenjas er als nieuw blijft uitzien en je beschermt tegen de regen.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97