Najaarsdip? Trek je regenjas aan en ga naar buiten!

Langzaam worden de dagen weer korter, de temperatuur zakt naar beneden en de bladeren krijgen weer die prachtige herfstkleuren. Kortom; het is weer herfst! Sommige mensen vinden het een heerlijke, knusse tijd waarin het fijn cocoonen is met een goed boek en een kop thee. Maar voor anderen kan de herfst ook een najaarsdip betekenen. Hoewel het tegenstrijdig voelt is de perfecte remedie voor een najaarsdip, naar buiten gaan. Wat daar de voordelen van zijn?

Vitamine D boost

De zomer ligt alweer even achter ons, wat betekent dat we meer binnen zitten en minder zonlicht zien. Dat betekent ook dat we minder vitamine D binnen krijgen. En laat dat nou essentieel zijn voor een goede stemming en een gezond functionerend immuunsysteem! Dus hoppakee, trek je regenjas aan en ga naar buiten om die dagelijkse dosis vitamine D binnen te krijgen. Betrekt de lucht dan toch ineens, dan blijf je in ieder geval lekker warm en droog. 

Frisse lucht

In het najaar zitten we vaak binnen met de ramen dicht. Niet zo goed voor je immuunsysteem, maar ook niet voor je mindset. De frisse herfstlucht doet wonderen voor je longen en geest, want hij zit vol zuurstof en negatieve ionen, die ervoor zorgen dat stress vermindert en je stemming beter wordt. Dus snuif maar lekker op, die frisse lucht. 

Omarm de mooie kanten van de herfst

Ja, de herfst kan nat en grauw zijn. Maar als je het wilt kun je ook de positieve kanten van de herfst zien. De natuur is misschien wel op zijn mooist tijdens dit seizoen. Vooral een boswandeling is perfect om de herfst in al haar glorie te aanschouwen. Geniet van het kleurenspektakel van de bladeren, speur naar paddenstoelen, en ruik alle aardse geuren. Juist als het regent! Daar kan je je immers met een hippe regenjas goed tegen kleden. De beweging is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor het koppie. 

Buiten sporten

En over beweging gesproken. Buiten sporten is helemaal hip. Dus skip de sportschool eens een keertje en ga voor je dagelijkse sportactiviteit lekker de deur uit. Stap op de mountainbike om door het bos te crossen, ga lekker naar buiten om te rennen of te wandelen, of doe een bootcamp in de buitenlucht. 

Sociale herfstactiviteit

De herfst leent zich uitstekend voor dagenlang cocoonen, dutjes en Netflix marathons. Maar jezelf terugtrekken kan een najaarsdip juist in de hand werken. Tijd dus om je vrienden op te trommelen, vooral als die ook gevoelig voor een herfstdip zijn. De temperatuur kan tijdens de herfst nog heel aangenaam zijn, dus een herfstpicknick is een heel goed idee. Ook een lekkere wandeling om de zinnen te verzetten en samen te zijn met iemand en gewoon even te kletsen kan enorm helpen. Dus trek allebei je regenjas en regenlaarzen aan voor een fijne sessie plassen stampen voor volwassenen. En voor je het weet is die herfst alweer voorbij.  

Stefan Veldman
Stefan Veldman

Stefan is sinds zijn 24e ondernemer in de e-commerce en marketing. Sportbh.nl, Thebagstore.nl en Regenjas.nl zijn webshops welke hij met zijn team dagelijks draaiende houdt.Naast zijn werk heeft hij een super lieve vrouw en een prachtig gezin. In het gezin staan ballet, atletiek en voetbal wekelijks op de agenda. Zelf is Stefan al vanaf zijn 17e actief als voetbaltrainer. Naast alle drukte is hij vaak te vinden op Ameland, www.persbureauameland.nl wordt ook door zijn bedrijf dagelijks up to date gehouden. Stefan vindt het leuk om te bloggen over de nieuwste fashion en heeft door zijn lange inkoop ervaring een goed beeld van wat er in de branche speelt.

Artikelen: 17